Lasse Kronérs hårda känga mot statsministern – riktar ilska mot Ulf Kristersson

Lasse Kronér är programledaren och tv-profilen som ofta syns med ett leende på läpparna.

Men i en ny intervju mer Dagens ETC går han till hård attack mot statsminister Ulf Kristersson.

Lasse Kronér, 61, är tv-profilen som ständigt är aktuell.

Nu i sommar är han framför allt aktuell med ”Lasse på slottet”, en rad allsångskvällar som han sätter upp på Tjolöholms slott tillsammans med mängder av spännande artister.

Även om vi är vana vid att se Lasse Kronér som den glada och muntra göteborgaren så finns det något inom honom som skaver.

Hårda orden mot Ulf Kristersson

I en ny intervju med tidningen Dagens ETC så berättar Lasse vad han tycker om statsminister Ulf Kristersson – och det är ord och inga visor. Enligt tidningen så anser Lasse att Ulf är ”den värsta människan han över huvud taget vet”.

– Att upprepade gånger lova Hédi Fried att man inte ska samarbeta med Sverigedemokraterna och sedan bryta det löftet, då förtjänar man att hamna i helvetet, säger Lasse Kronér till Dagens ETC.

Lasse är bekymrad över den politiska utvecklingen i stort. Han anser också att public service får för mycket kritik.

– Samhället i dag är en karbonkopia av hur det var under 20-talet. Jag tror att vi måste börja bli lite rädda om demokratin. Vi måste vara rädda om public service. I dag är ju public service hårdare ansatt än någonsin. När man säger att public service är vänstervridet – jag håller inte med om det. Den senaste tiden har tendensen tvärtom varit den motsatta.  Public service har börjat bli livrädda och man vacklar i sin styrka, säger Lasse och fortsätter:

– Visst har public service lutat åt vänster, det var kanske lite mycket av den varan förr i tiden, men public service i sig är skitfint. Och nu när man är inne och hackar på journalister… Så enkelt som Trump duckat frågor från amerikansk media, så enkelt är det att böja demokratin.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev