Foto: SVT/SVT

Jill Johnson om att ta över Allsång på Skansen efter Pernilla Wahlgren: ”En ära”

Allsång på Skansen är i full gång och under senaste tisdagarna har vi fått se fina framträdanden i rutan. För Nöjeslivet berättar Jill Johnson hur hon skulle känna för att eventuellt ta över rollen som allsångsledare efter Pernilla Wahlgren.

Genom åren har det stått många olika allsångsledare på Sollidenscenen.

Lasse Berghagen, Anders Lundin och Sanna Nielsen för att nämna några.

Sedan 2023 är det Pernilla Wahlgren som axlar rollen efter Sannas sju år som programledare.

Ett uppdrag som hon tycker är både ärofyllt och roligt.

– Det känns skitkul, faktiskt. Nu är man varm i skorna och man vet att det var en otrolig sommar. Så nu vill man ju bara ha en sån till, sade hon till Nöjeslivet inför premiären av årets säsong.

”Det är ju svensk tradition”

I vanlig ordning är det många folkkära och uppskattade artister som kommer gästa programmet i sommar. Under tisdagen var det ingen mindre än Jill Johnson som klev upp på scenen.

Att hon tycker om allsången råder det inga som helst tvivel om.

– Det är alltid en ära, tycker jag. Att få förtroendet av SVT. Det är ju svensk tradition och svensk sommar. Man kan ju inte springa här varje sommar, men jag tycker det är väldigt kul att få vara tillbaka, sade hon till Nöjeslivet inför sin medverkan.

Jill om att ta över Allsång på Skansen

På frågan om hon skulle kunna tänka sig att en vacker dag ta över som allsångsledare svarar artisten att det inte är något som hon övervägt innan.

– Faktum är att jag aldrig fått frågan. Så att, både ja och nej … Eller svaret är att faktiskt inte har funderat på det så mycket.

Om du gör det nu då?

– Jamen, då skulle jag känna att det var ett enormt ansvar att axla. Och jag är inte säker på att jag skulle vilja hoppa in efter Pernilla, för jag tycker hon är så jävla bra, säger hon och skrattar:

– Men jag stänger inga dörrar. Det skulle vara en ära. Det är klart att det tar tiden bort från andra saker, och jag har ju redan ett annat program i SVT. Så jag vet inte. Men det är absolut inget nej kan jag säga!

Hade ni velat se Jill som allsångsledare? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev