Gunilla Perssons nya ord om Erikas pappa – så listade dottern ut vem han är: ”Höll det hemligt för henne”

Det dröjde länge innan Gunilla Persson berättade för dottern Erika vem som var hennes far.

Nu berättar Gunilla mer kring situationen med fadern – och ångesten över att Erika vuxit upp utan fadersfigur.

Gunilla Persson, 65, blev känd för svenska folket runt 2010 då hon dök upp i tv-programmet Svenska Hollywoodfruar.

Den senaste tiden har hon varit högaktuell i Melodifestivalen, där hon tog sig till ”mellokvalet”. Det blev dock ingen förstaplacering för henne i tävlingen.

Tidigare har Gunilla Persson arbetat både som journalist och fotomodell. Hon har även gjort några roller som skådespelare, bland annat i långköraren Dallas.

Sedan många år tillbaka bor hon i USA där hon också har sin dotter, men hon är född och uppvuxen i Ålsäter och Högsjö i Södermanland.

Gunillas tidigare relation

För en tid sedan kom det fram vem som är far till Gunilla Perssons dotter Erika. Han heter Bob och är i 90-årsåldern och har stått med på Forbes lista över USA:s 400 rikaste personer. Enligt Gunilla hade de ett förhållande över flera år.

Det var efter att Expressen tagit del av handlingar från amerikansk domstol som det bland annat kom fram att Gunilla krävde honom på mer pengar i underhåll. Totalt krävde hon 800 000 kronor i månaden, vilket enligt Gunilla motsvarade hennes och Erikas totala levnadsomkostnader.

I en ny intervju med Expressen så vill inte Gunilla kommentera uppgörelsen med Erikas pappa. Men hon berättar att det dröjde länge innan hon berättade för Erika vem han var. Men Erika visste då redan.

– Hon är för smart för att inte ta reda på grejer själv. Vilket hon hade gjort. Hon är ju en väldigt smart tjej. Hon är otroligt duktig. Vi har en mycket mer öppen relation nu än när jag höll det hemligt för henne. Jag berättade för några år sedan, säger Gunilla till Expressen.

Ville ha fler barn

Gunilla var 44 år när hon fick Erika, vilket hon beskriver som ett mirakel. Enligt läkarna hade hon kunnat få fler barn, men så blev det inte. Gunilla hade gärna sett att Erika fått syskon.

– Jag vågade inte satsa på kärleken på det sättet och jag ville gärna ha ett barn till. Men jag vågade inte satsa på någon att få ett barn med eftersom jag hade svårt att lita på någon. Det är bara för att jag träffar på fel män. Jag har ju inte träffat den jättestora kärleken, säger hon till tidningen.

Gunilla vill gärna bli mormor. Dock väljer Erika att satsa på musikkarriären för tillfället.

– Nu hoppas jag på att Erika ska få barn. Jag säger till henne, börja tidigt så att du inte får någon lastgammal mormor. Utan satsa på barn och familj nu i 20-årsåldern, säger Gunilla till Expressen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev