Johanna Lind Bagges stora sorg – familjemedlemmen död

På ett kort ögonblick kan hela livet vändas upp och ner, det vet inte minst Anders Bagges fru Johanna.

Nu delar hon med sig av ett hjärtskärande besked efter dödsfallet i familjen.

”Nu har du gjort din sista resa på detta jordeliv men jag är säker på att din resa fortsätter”, skriver hon i ett inlägg på sin Instagram.

Det spelar ingen roll hur tid vi får med de vi älskar.

Tiden på jorden är aldrig tillräckligt och den dagen de som står oss närmast lämnar, är det en dag vi aldrig kan glömma.

Ordspråket må säga att tiden läker alla sår, men vissa sår de består.

Nu har familjen Bagge drabbats av stor sorg efter att en familjemedlem lämnat jordelivet.

Johanna Lind Bagge om stora familjesorgen

Det är Anders Bagges fru, Johanna som nu delar med sig av den dystra nyheten.

I ett långt inlägg på sin Instagram skriver Johanna om hur hon in i det sista vakade vid sin morbrors sida.

”Igår somnade min älskade morbror Per in efter en tids mycket svår sjukdom och jag stod honom nära. Jag och mamma har vakat vid hans sida och i söndagsmorse fick vi beskedet att han somnat in. Jag hade precis landat med alla svansbarn på Tylösand sent på lördagskvällen och direkt vid samtalet söndagsmorgon packade jag in alla svansbarn i bilen och åkte direkt tillbaka upp till Stockholm för att säga farväl och finnas för mamma”, skrev hon under måndagen.

Johanna beskriver sin morbror som äventyrlig, och som en man som ständigt hjälpte andra människor.

Hans omtänksamhet, är något Bagge alltid kommer bära med sig.

”Jag var ofta hos dig och under din sjukdomstid och när du orkade åkte jag även men någon av svansbarnen till dig som är som ett ” hälsoapotek utan biverkningar ”. Du satt i soffan och hundarna bredvid och du njöt av att klappa dem och att de var nära. Tacksam över att jag hann hylla dig i Let’s Dans då jag tillägnade en dans till dig. Du kämpade dig dit med hjälp av Judith för mitt i sjukdomen ville du finnas på plats”, skriver hon och fortsätter:

”Att lyssna på dina världsvana erfarenheter var en upplevelse att beundra. Nu har du gjort din sista resa på detta jordeliv men jag är säker på att din resa fortsätter.
Tacksam över att just du var min morbror och tack också till min älskade mamma som i det svåra vakade in i det sista och var med dig hela vägen. Du lämnade oss alldeles för ung! Älskar dig Per nu och för alltid”, skriver hon.

Johanna Lind Bagge om sin morbrors sjukdom

Johanna Lind Bagge avslutar inlägget med att förklara att hennes morbror gick bort i sviterna av sjukdomen Lewy Body Demens.

För att öka kunskapen delar hon med sig av vad sjukdomen innebär och hur den påverkade hennes morbror.

”Den innebär att det är en sjukdom där man både har Parkinsons och Alzheimer och att man utöver det har Lewy bodies som är små sfäriska strukturer som innehåller ett protein och bidrar till celldöd av nervcellerna i hjärnstammen.
Så en fruktansvärd sjukdom på så många sätt för den som drabbas och självklart också en tung och viktig roll som krävs för de närstående till en dement”, skriver Johanna.

Hon avslutar sitt inlägg med att uppmana sina följare att ta hand om varandra, och att aldrig ta någonting för givet.

”Ta hand om varandra! Och glöm inte att när man är frisk önskar man sig massor av saker och när man är sjuk, önskar man sig bara en sak….. och det är att bli frisk ! All kärlek. Kramar Johanna”, skriver hon.

I kommentarsfältet överöses nu Johanna av stöd från vänner och följare som stödjer henne i sorgen.

”Beklagar sorgen! Fina Per som du berättar så mycket om och med så mycket kärlek. Alla kärlek till dig och familjen”, skriver Kristin Kaspersen.

”Skickar kärlek och styrka till dig och familjen”, skriver Let’s dance-profilen Ann Wilson.

”Så fint skrivet om din morbror. Beklagar sorgen och vila i frid , Per”, skriver en följare.

Vi beklagar sorgen fina Johanna. Alla våra tankar går till dig och din familj i denna svåra tid.