Michael Nyqvists enda dotter Ellen har vuxit upp – har blivit mamma

Michael Nyqvist lämnade hustrun, två barn och ett helt land i sorg och saknad när han somnade in 2017.

Så lever hans äldsta barn – dottern Ellen Nyqvist i dag.

Michael Nyqvist hade till hösten i år fyllt 64 år om han hade levt.

Det råder inga tvivel om att Michael var, och är, en av vår tids absolut största och mest framstående skådespelare.

Genom åren har vi sett honom i oförglömliga roller i filmer så som exempelvis ”Beck”-filmerna, ”Millenium”-filmerna, ”Så som i himmelen” och ”Grabben i graven bredvid”, som han dessutom fick en Guldbagge för.

Under sin karriär lyckades Michael Nyqvist även utomlands och har spelat in flera Hollywoodfilmer, däribland ”John Wick” och ”Den allvarsamma leken”, som skulle bli en av hans sista roller.

Den 27 juni 2017 nåddes vi alla av det tragiska beskedet om att Michael gått bort i sviterna av lungcancer, blott 56 år gammal. Det kom som en chock för de flesta då familjen valt att hålla sjukdomen hemlig från offentligheten.

Efter sig lämnade Michael Nyqvist hustrun Catharina Nyqvist Ehrnrooth samt barnen Ellen Nyqvist och deras gemensamma barn Arthur Nyqvist, som i dag är 34 respektive 28 år.

Från sitt tidigare äktenskap med Pinita Rodriguez, som slutade i skilsmässa 1994, fick Michael dottern Ellen.

STOCKHOLM 20070911 Premiär för filmen "Svarta nejlikan" på biograf Saga i Stockholm. Huvudrollsinnehavaren Michael Nyqvist med sonen Arthur, dottern Ellen och hustrun Catharina. Foto: Krister Larsson
STOCKHOLM 20070911 Premiär för filmen ”Svarta nejlikan” på biograf Saga i Stockholm. Huvudrollsinnehavaren Michael Nyqvist med sonen Arthur, dottern Ellen och hustrun Catharina. Foto: Krister Larsson/TT

Det gör Ellen Nyqvist idag

Ellen föddes sommaren 1990 vilket innebär att hon fyllde 34 år ganska nyligen.

Hon är bosatt i Stockholm tillsammans med sin sambo och hon jobbar i dag som produktdesigner och inredningsarkitekt i Stockholm.

Tidigare har Ellen studerat bland annat filmvetenskap på Stockholms universitet och produktdesign på University of the Arts i London.

Har blivit mamma

I slutet av oktober 2022 så blev Ellen mamma till en son som fyller två år i år. Ellens barn är Michael Nyqvists första barnbarn, han alltså varit morfar i dag om han hade fått leva.

Du måste vara så stolt över din dotter och barnbarn, Michael.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev