Foto: Instagram, TT/Peter Kramer

Paul Ankas liv idag – 14 år efter skilsmässan från Anna Anka

För 14 år sedan skilde sig Paul Anka och Hollywoodfrun Anna Anka.

Sedan dess har mycket förändrats i artistens liv. Han har hittat kärleken igen, gått igenom ytterligare en skilsmässa och inlett en ny relation.

Och vad gäller karriären, verkar han inte vara nära pensionen.

Paul Anka, 83, föddes på 1941 och Ottawa, Kanada. Hans stora genombrott kom redan när han var 15 år gammal, 1956, då han släppte låten ”Diana” som än idag är en av Kanadas mest framgångsrika singlar.

Genom åren har han stått för flera stora hits såsom ”Put your head on my shoulder”, ”Puppy Love” och ”I love you baby”.

Men det är av en annan anledningen som många svenskar känner till Paul Anka. Han var nämligen gift med en av Sveriges största Hollywoodfruar, Anna Anka.

Paul Ankas relation med Anna Anka

Efter att ha tillbringat nästan tio år i Los Angeles, började Anna Anka jobba som fitness instruktör och hade flera kända kunder som Diana Ross och Brandy Norwood.

Även Paul Anka var till en början en kund, men efter att ha tillbringat tid med varandra inledde Anna och Paul en relation.

De gifte sig 2008 och senare samma år gjorde Anna debut i programmet ”Svenska Hollywoodfruar”.

Paul och Anna fick sonen Ethan Anka ihop men äktenskapet skulle ta slut efter endast två år.

Det skilde hela 30 år mellan Paul och Anna och när Hollywoodfrun tänkte tillbaka på deras tid som gifta mindes hon att hon inte mådde särskilt bra.

– Jag kände mig som ett barn. Om man tittar på hur jag såg ut under den tiden ser man att jag inte mådde bra. Han klädde mig dessutom som en gammal tant, har Anna Anka berättat för Expressen.

Paul Anka höll dock inte med.

”Tittar man på bilderna och hennes tv-framträdanden ser hon inte alls ut som en äldre dam”, skrev han i ett mejl till kvällsposten.

Paul Ankas kärleksliv

Paul Anka har minst sagt haft ett stormigt kärleksliv. Han gifte sig för första gången 1963 med halv-engelska och halv-libanesiska diplomatdottern Anne de Zogheb.

De var gift i 38 år och fick fem barn ihop innan de bestämde sig för att separera. Paul och Annes äldsta dotter Amanda Anka, är skådespelerska och gift med Jason Bateman.

Därefter var han gift med Anna Anka mellan 2008 och 2010 innan han inledde en ny relation med 12 år yngre skådespelerskan Lisa Pemberton. De var tillsammans i sex år innan de bestämde sig för att gifta sig.

Men äktenskapet skulle bli kortvarigt då de efter fyra år gick skilda vägar, år 2020.

Så lever Paul Anka idag

Sedan 2021 har Paul Anka en ny flickvän, Michele Kahl, som ser ut att vara betydligt yngre än sångaren.

Vad gäller karriären är han fortfarande aktiv då han under sommaren 2024 avslutat sin ”Seven Decades Tour”, alltså turnén för att hylla hans sju decennier som sångare.

Inte illa för en 83-åring!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev