Foto: Fredrik Persson/TT, Janerik Henriksson/TT

Petra Nordlund lämnade TV4 efter 20 år – så lever hon i dag

Petra Nordlund blev ett välkänt ansikte för många när hon tog över som programledare för ”Nyhetsmorgon”.

Efter 20 år i TV4 valde hon dock att lämna kanalen och flytta utomlands.

Idag lever Petra ett annat liv, bortom strålkastarljuset, där hon har valt att fokusera på familjen och livet utanför tv-karriären.

Petra Nordlund McGrahan började sin karriär på TV4 Norrbotten i Luleå. Men efter att ha fått ett jobberbjudande på ”Tipslördag” 1996, lämnade hon staden och flyttade ner till Stockholm.

Hennes nya roll blev dock inte långvarigt då hon ett år senare fick en större möjlighet– att leda ”Nyhetsmorgon”.

Det då nystartade programmet blev en succé och är än idag ett av TV4:s största program. Men vad hände egentligen med Petra Nordlund?

Petra Nordlund försvann från TV4

Under sin tid på TV4 jobbade Petra även som nyhetsankare och skulle vara kvar på kanalen fram till 2018. Men det året kom hon med ett tråkigt besked – att hon skulle lämna kanalen efter 20 år.

Hon gick istället över till Expressen TV, där hon fick rollen som programledare för Brottscentralen mellan augusti och december samma år.

Hon flyttade till England med sin make Peter McGahan och deras barn, Fred, 16, Björn, 12, och Anders, 9. Dessutom är Petra bonusmamma till Peters barn från en tidigare relation, Henry, 21, och Julien, 19.

– Här sköter jag hushållet, och det är en hel del att göra med skolor och allt annat, berättade hon för Expressen efter flytten, enligt Femina.

Så lever Petra Nordlund idag

Petra Nordlund har dock inte helt lämnat sin tv-karriär helt bakom sig. Trots att hon bor i England, har hon kvar en lägenhet i Stockholm som hon använder när hon åker dit för att arbeta med jämna mellanrum. Hon hoppar även in på TV4 och har också haft uppdrag för Expressen.

– Jag jobbade ganska mycket på TV4 fram till för två år sedan, med inhopp i ”Nyhetsmorgon” och på Nyheterna och så vidare. Det har varit mindre på sista tiden, men jag tänker försöka jobba lite mer framöver. Jag ska faktiskt jobba lite nu i slutet av året på TV4, berättade Petra i en intervju med Expressen 2019.

I mars, tidigare i år kom Kate Middleton med ett chockerande cancerbesked. Då var det ingen mindre än Petra Nordlund som hoppade in som utrikesreporter i ”TV4 Nyheterna” och berättade om stämningsläget i England.

Nedan är en bild från den sändningen.

Foto: TV4

Annars lever Petra ett liv, hennes instagram är inte offentlig och hon delar inte heller uppdateringar på andra sociala medier.

Åh vi saknar dig i tv-rutan Peta Nordlund. Du är så himla bra!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 

Läs mer om...