Marius Borg Høiby bryter tystnaden – här är första orden efter skandalen

För en vecka sedan kom det fram att norska kronprinsessan Mette-Marits son Marius Borg Høiby, 27, hade åtalats för våld mot en kvinna.

Åtalet utökades senare till att även omfatta skadegörelse.

Enligt norska Se og Hør ska händelsen ha ägt rum i en lägenhet på området Frogner i Oslo. Borg Høiby ska ha befunnit sig i lägenheten tillsammans med en kvinna, som är offret. Något som även bekräftats av polis.

Polisen bekräftade också att kvinnan fick läkarvård efteråt.

Høiby häktades den fjärde augusti efter att en vän till kvinnan anmält honom till polisen. Dessutom har polisen tagit ett blodprov för att kontrollera om han var berusad och vad han var påverkad av.

”Borde aldrig hänt”

I en text som delades med medier på onsdagen bryter Marius Borg Høiby tystnaden efter skandalen.

Enligt NRK, som först rapporterade om uttalandet, ber Borg Høiby nu om ursäkt via sin försvarsadvokat Øyvind Bratlien.

”Förra helgen hände något som aldrig borde ha hänt. Jag begick skadegörelse och förstörde föremål i en lägenhet när jag var berusad av alkohol och kokain efter ett gräl. Jag har flera psykiska sjukdomar som innebär att jag under hela min barndom och mitt vuxna liv har haft och fortfarande har utmaningar. Jag har kämpat med missbruk under lång tid, vilket jag tidigare har varit i behandling för. Jag kommer nu att återuppta denna behandling och ta den på största allvar.”

Ber om ursäkt till kvinnan

27-åringen skriver också att han vill ta ansvar för vad han har gjort, men att han framför allt vill be kvinnan i fråga om ursäkt.

”För mig är det viktigaste att be min flickvän om ursäkt. Hon förtjänade inte det som hände den kvällen och inte heller den extrema pressen från både norsk och utländsk press efteråt. Att bli förföljd av fotografer och journalister i en tid som denna, jag vet att det har varit tufft att hantera.”

Han fortsätter med att be om ursäkt till sin egen familj, innan han slutligen vänder sig till kvinnan igen:

”Så till dig, min käraste, ber jag om ursäkt. Det här skulle aldrig ha hänt, och jag tar fullt ansvar för mina handlingar.”