Nya orden om kung Charles hälsa – efter cancerbeskedet

Det var under en tid av stor oro som det brittiska hovet meddelade att kung Charles hade drabbats av cancer.

Rykten om kungens hälsotillstånd har sedan dess florerat, men nu kommer ett nytt besked – och den här gången är nyheterna betydligt mer positiva.

– Behandlingen har gått bättre än någon hade vågat tro i deras mest optimistiska förhoppningar, säger en källa vid hovet till The Sun.

Det har varit ett tufft år för den brittiska kungafamiljen.

Utöver de pågående spänningarna mellan hertigparet Harry, 39, och Meghan, 43, och resten av familjen, har två centrala medlemmar drabbats av cancer.

Det rör sig om prins Williams, 42, hustru, Kate Middleton, 42, och självaste kung Charles, 75, som båda fått olika typer av cancersjukdomar.

Sedan beskedet har Kate fortsatt att visa sig offentligt och verkar vara på bättringsvägen. Nu kommer även uppdateringar om kungens hälsotillstånd.

Kung Charles plötsliga cancerbesked

Det var den 5 februari som det brittiska hovet kom med det oroväckande beskedet att Storbritanniens kung hade drabbats av cancer.

Hovet berättade att Charles skulle skjuta upp alla sina uppdrag och istället fokusera helt på att återhämta sig.

Han är positivt inställd till behandlingen och ser fram emot att återuppta sina plikter så snart som möjligt”, skrev hovet.

Det tragiska beskedet fick yngsta sonen Harry, att lägga deras konflikter åt sidan och flyga hem för att besöka sin far.

Så mår kung Charles idag – nya beskedet

Under tiden som kungen klev åt sidan fick hans hustru Camilla, 77, plikttroget ta över uppdragen.

Men bara sex månader efter det oroväckande beskedet är han nu tillräckligt frisk för att genomföra en påfrestande turné i Australien och Samoa.

Som en källa nära kungen uttryckte det: ”Solen sken inte i februari, men den skiner nu.”

Även om kungen ”ännu inte är helt ur farozonen”, enligt personer i hans närhet, finns det ”stor optimism” och behandlingen har gått ”bättre än någon kunde ha föreställt sig”, enligt The Sun.

Vilken lättnad! Hoppas allt fortsätter att gå i rätt riktning för Charles.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev