Kronprinsessan Victorias nya steg i karriären – påbörjar utbildning på Försvarshögskolan

Finns det något som kronprinsessan Victoria inte kan göra? Det verkar inte så. Nu tar hon nästa steg och påbörjar en officersutbildning på Försvarshögskolan.

Min ambition är nu att lägga all min kraft på officersutbildningen för att i framtiden kunna representera Sverige och Försvarsmakten på bästa sätt” skriver kronprinsessan på Instagram.

Kronprinsessan Victoria har hunnit med mycket under sina 47 år. Hon har studerat i Frankrike, på Yale i USA och praktiserat vid FN i New York samt den svenska ambassaden i Washington D.C.

Men nu är det dags för en ny utmaning.

Kronprinsessan Victorias nya steg i karriären

År 2003 tjänstgjorde hon i den svenska armén i tre veckor och nu, 21 år senare återvänder hon nu till skolbänken för att utbilda sig vidare till officer vid Försvarshögskolan.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Genom Kungahusets Instagram delar Victoria sin entusiasm och mål med utbildningen.

Med stor förväntan fortsätter jag idag min militära utbildning vid Försvarshögskolan. Tillsammans med övriga kadetter kommer jag bland annat att fördjupa mig inom taktik, krigsvetenskap och militärstrategi.”, skriver prinsessan.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Målet är att skapa en stark grund för den dag då hon tar över tronen.

Min ambition är nu att lägga all min kraft på officersutbildningen för att i framtiden kunna representera Sverige och Försvarsmakten på bästa sätt”, skriver hon och fortsätter:

Jag ser fram emot en intressant och givande studietid tillsammans med mina nya kurskamrater” avslutar Victoria.

Det ska bli spännande att se Victoria i militäruniform – det här kommer att bli en succé!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev