Foto: Instagram

Rania Shemoun Olssons släkt accepterade inte relationen med Mattias – nu firar de 24 år som gifta

Kärleken kan vara komplicerad – men när det är rätt försvinner alla tvivel. När Rania Shemoun Olsson först föll för Mattias fick hon utstå kritik från släkten.

Men parets känslor var för starka för hindras och de lyckades överkomma alla hinder. Nu delar Rania med sig av lyckan – när makarna firar 24 år som gifta.

Älskar dig och vårt perfekta imperfekta liv!”, skriver hon på Instagram.

Rania Shemoun Olsson blev ett bekant ansikte när hon klev in i rutan på TV4:s långkörare ”Nyhetsmorgon” för drygt 14 år sedan.

Sedan dess har hon varit en av de många programledarna som står för underhållning och uppdateringar om världsläget varje morgon.

Däremot har hon synts allt mer sällan i programmet den senaste tiden. Anledningen är att Rania fick ett nytt jobb på TV4-Nyheterna, men rollen är lite udda då hon till och från hoppar tillbaka till ”Nyhetsmorgon”.

– Ja, nu sitter jag på nyheterna. Jag körde i morse och kör i morgon bitti. Sedan kommer jag att köra ”Nyhetsmorgon” då och då. Så jag förstår att tittarna är förvirrade, sa Rania till Expressen tidigare i år.

Lika rörigt är det dock inte på hemmaplan. Rania kan glädjas åt att hon åtminstone har en trygg punkt att falla tillbaka på efter långa eller röriga arbetsdagar.

Släkten accepterade inte Ranias relation

Programledaren träffade kärleken Mattias Olsson på en nattklubb i Karlstad för drygt 26 år sedan. Det var Rania som då bjöd upp Mattias på dansgolvet och det blev en omedelbar gnista.

Men det kom även motgångar när de skulle ingå i ett förhållande. Halva Ranias släkt kunde inte acceptera att hennes nya kille var svensk.

– Man skulle hålla sig inom kulturen. Det skulle vara en assyrier-syrian. Det var inte tal om tvångsgifte, men de tyckte det skulle vara trevligt om jag valde ”rätt”. Jag var inte alls intresserad av sådant, kärleken kommer när den kommer. Då träffade jag Matte som jag blev kär i och han blev kär i mig. Jag berättade det och det blev liv i luckan, har Rania Shemoun Olsson till Aftonbladet.

Det mesta av kritiken kom från Ranias mamma, som också hade svårt att acceptera Ranias relation.

Men trots allt som Rania fick utstå valde hon att strunta i kritiken och gifte sig med kärleken Mattias år 2000.

Rania och maken Mattias firar 24 år som gifta

Sedan dess har det hänt en hel del. Rania och Mattias fick två barn ihop, Tigris 19, och Imra, 14 och med tiden förändrades även mammans inställning gentemot makarnas relation.

– Min mamma och Matte har nu en underbar relation. Hon brukar säga att han är hennes femte barn. Hon älskar honom och tvärtom, berättade Rania för Aftonbladet.

I dagarna kunde även Rania och Mattias glädjas över att ha nått en en milstolpe i relationen. De firar nämligen sammetsbröllop, alltså 24 år som gifta!

I ett inlägg på Instagram delade Rania en rad bilder på dem ihop och berättade hur den stora dagen skulle firas.

Knäppt, aproligt, hetsigt, barnsligt, dramatiska sortier och en och annan nakenchock senare firar vi sammetsbröllop! 24-åriga bröllopsdagen hyllas elegant med att jaga extrapriser på Kungens kurva. Middag blir hämtmat laxsashimi, bubbel och babbel. Älskar dig och vårt perfekta imperfekta liv! Mot nya äventyr och mer galenskap!”, skriver Rania på Instagram.

Ni är verkligen förebilder! Vi önskar er all lycka, Rania och Mattias.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev