Leif GW Perssons nya känga mot egna programmet – kritiken efter bilderna i SVT: ”Förr eller senare…”

En oväntad känga.
Leif GW Persson riktar kritik mot egna programmet i SVT.
Samtidigt är professorn hoppfull om en förbättring.
– Då är du ju hemma, säger han till Hänt.

Under åren 2010–2018 producerade SVT kriminalprogrammet ”Veckans brott” med Camilla Kvartoft som programledare och kriminologen Leif GW Persson som expert.

Nu – sex år senare – är parhästarna återförenade i nya formatet ”Veckan med Camilla och Leif” i samma kanal. Detta sedan GW i våras lämnat TV4 där han bland annat agerat expertkommentator i ”Nyhetsmorgon” på senare år.

Och klart är att GW och Kvartoft trivs tillsammans. När Nöjeslivet ber duon beskriva vad som är det bästa med att jobba ihop igen kommer svaren blixtsnabbt:

– Hon är en utmärkt person, säger GW.

– Han är en utmärkt person, säger Camilla.

Hur gick det till när ni återförenades?
– Det var ett önskemål utifrån. De ville helt enkelt återförena oss, kanalen alltså. Så de låg ju på där. Jag sa: visst, kan ni övertyga henne så är det förutsättningen. Då är jag inte ovillig va. För så dags var jag lite sådär att jag tänkte att det är dags att byta från Fyran, haha. Det är när man boar in sig alltför mycket. Jag hade väl varit där i fyra, fem år, säger Leif GW Persson till Nöjeslivet.

Tittarnas starka reaktioner

Förra veckan hade ”Veckan” premiär i rutan – och under onsdagkvällen var det dags för andra avsnittet. Ute i stugorna tycks tittarna jubla högt över att duon är tillbaka.

– Ett riktigt underhållande program med två riktiga proffs.Tack så hjärtligt SVT! skriver exempelvis en av Nöjeslivets läsare i en kommentar på Facebook.

– Härligt intressant program, GW hymlar inte, han säger som det är, och så skönt att slippa alla reklamavbrotten, skriver en annan.

– Äntligen tillbaks! uttrycker sig ytterligare en läsare.

Leif GW kritisk

Samtidigt har Leif GW själv avslöjat att han inte var helt nöjd med premiären. I en intervju med veckotidningen Hänt ger han första programmet betyget ”hyggligt” – samtidigt som han menar att det finns utrymme för förbättring.

– Ja det tror jag att det kan. Men det är ju också en fråga om att hitta bra ämnen, va. Förr eller senare kommer det nån riktig feting va, och då är du ju hemma, nyhetsmässigt, säger GW till Hänt.

Och just detta menar GW saknades i premiären.

– Utan det fick bli sådana där gamla som “hur går det egentligen för polisen?” och sådär. Jag menar, det är ju ingen kioskvältare direkt med tanke på historiken. Men förr eller senare kommer det ju någon sådan händelse och då är vi ju hemma, va.

Vad tycker du om nya programmet ”Veckan med Camilla och Leif”? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 

Läs mer om...