Foto: TV4

Peter Jöbacks ärliga svar om framtiden – lägger ner karriären om gnistan försvinner

Peter Jöback har haft stora framgångar under sin långa karriär. Men under en intervju med P4 Country ger han nu ett oerhört ärligt svar om sin framtid som artist.

– Om jag står och stampar och gör samma saker hela tiden, då blir det där 9-5- jobbet på det sättet som jag inte vill, säger han till radiokanalen.

Peter Jöback, 53, är en av Sveriges mest älskade artister, känd för sin fantastiska röst och imponerande närvaro på scenen.

Med succéer både inom musikaler som ”Phantom of the Opera” och på albumlistorna har han trollbundit publiker såväl på hemmaplan som internationellt.

Under sommaren har artisten bland annat gästat ”Allsång på Skansen” där han briljerade med en blandning av gammal musik.

Det som väntar framöver för artisten är Les misérables, där han spelar en huvudroll. Musikalen har haft sin spelplats på Sondheim Theatre i London, och 2025 väntar en världsturné, som även kommer att 15 exklusiva spelningar i Sverige.

Peter Jöback om utmaningarna som artist

Peter Jöback har haft en framgångsrik karriär som sträcker sig över fyra decennier. Nu, mer än någonsin, känner han sig bekväm i sin roll som artist, till skillnad från de osäkra åren på 90-talet när karriären tog fart.

I en intervju med P4 Country delade Jöback med sig av att de största utmaningarna som artist kom tidigt i karriären, då kraven var som tyngst.

– Det tuffaste är nog alla dem, i alla fall när jag var yngre, kraven som jag ställer på mig själv. Att jag skulle göra bra saker, att jag skulle lyckas, att man liksom skulle känna att man var med och kändes relevant hela tiden på något sätt, säger han P4 Country, enligt Hänt.

Även om Peter Jöback har stått på några av världens mest prestigefyllda scener och medverkat i stora föreställningar på Broadway, känner han fortfarande att det finns mycket kvar att lära.

– Jag tycker det är så kul att vara artist! Och jag vill hela tiden vidare och testa nya grejer. Jag tycker inte att det är någonting som är sådär tufft att det är jobbigt, utan mer bara som livet är. Livet är utmaningar och de premisserna vet man, säger Peter till kanalen.

Då lägger Peter Jöback ner karriären

Än så länge njuter Peter fortfarande av att stå på scenen och sjunga. Men när glöden försvinner ska han göra likadant, åtminstone vad gäller karriären som artist.

– Och jag menar, jag kommer ju hålla på som artist så länge som jag tycker det är kul. Och att jag känner att jag kommer framåt, och att jag utvecklas. Det är det absolut viktigaste för mig, om jag står och stampar och gör samma saker hela tiden, då blir det där 9-5- jobbet på det sättet som jag inte vill.

Åh, hoppas du aldrig slutar tycka det är kul Peter.

Vi älskar att se dig på scenen!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev