Foto: TV4

Axel Pilebys nya utspel om ex-kollegan Leif GW Persson – här fångades agerandet på bild: ”Vi måste…”

Leif GW Persson har lämnat TV4 för SVT.
Men tar samtidigt med sig TV4 – till SVT.
Nu granskas professorns förehavanden av tidigare kollegan Axel Pileby.

Mellan 2010–2018 sändes SVT:s ”Veckans brott” med Camilla Kvartoft som programledare och kriminologen Leif GW Persson som expert.

Nu är duon återförenade i nya programformatet ”Veckan med Camilla och Leif” i samma kanal. Detta sedan GW Persson under våren lämnat TV4 och ”Nyhetsmorgon” där han varit expert de senaste åren.

– Det var ett önskemål utifrån. De ville helt enkelt återförena oss, kanalen alltså. Så de låg ju på där. Jag sa: visst, kan ni övertyga henne så är det förutsättningen. Då är jag inte ovillig va. För så dags var jag lite sådär att jag tänkte att det är dags att byta från Fyran, haha. Det är när man boar in sig alltför mycket. Jag hade väl varit där i fyra, fem år, har Leif GW Persson berättat i en intervju med Nöjeslivet.

Därför lämnade GW TV4 egentligen

Samtidigt medgav GW att han trivdes bra med TV4 också.

– Ja ja, de är ju snälla som fan och så vidare. Men det blev lite plottrigt. Två dagar i Nyhetsmorgon och plötsligt upptäcker man att hela veckan blir ju intecknad. För att vara med två gånger tio minuter. Då är det bättre att göra något rejält, en gång i veckan, säger Leif GW Persson.

Och GW har inte riktigt släppt TV4.

Det kunde Axel Pileby och Tilde de Paula Eby konstatera i torsdagens program av ”Efter fem”. I segmentet ”Sverigesvepet” berättade Pileby att de till en början skulle koncentrera sig på huvudstaden.

– Inte vilket Stockholm som helst, utan kanske favorit-Stockholm för många. Nämligen hos Leif GW Persson, säger Tilde de Paula Eby i sändningen.

Axel Pileby hade nämligen granskat några bilder ur GW:s nya program ”Veckan” som sänds på onsdagkvällarna i SVT1.

– Vi måste bara fånga upp den här roliga detaljen. Det var i gårdagens Veckan med Camilla och Leif GW, nya programmet på Sveriges Television, säger Axel Pileby i ”Efter fem”.

Tilde:

– Och vi saknar Leif GW!, säger hon.

Pileby granskar GW

Axel Pileby igen:

– Det gör vi verkligen! Och kanske så saknar Leif även oss. För på den här bilden som är hämtad från programmet, vad noterar vi egentligen här nere? Är det en TV4-penna som han har tagit med sig?

Tilde konstaterar då faktum: GW hade med sig en penna med en TV4-logotyp på i studiosändningen från SVT.

– Det blir vi glada av. Vi finns ändå med någonstans där hos Leif, säger Pileby.

Axel granskar Leif GW:s förehavanden i SVT – här pekar han ut TV4-pennan som professorn tagit med sig in i sändningen i grannkanalen:

Axel granskar Leif GW:s förehavanden i SVT – här pekar han ut TV4-pennan som professorn tagit med sig in i sändningen i grannkanalen. Foto: TV4
Axel granskar Leif GW:s förehavanden i SVT – här pekar han ut TV4-pennan som professorn tagit med sig in i sändningen i grannkanalen. Foto: TV4

”Efter fem” sänds söndag-fredag på eftermiddagarna i TV4.

Vad tycker du om nya ”Veckan” med GW i SVT? Saknar du honom i TV4? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev