Prinsessan Madeleines starka ord om allvarliga situationen

Prinsessan Madeleine gör sällan officiella uttalanden om sig själv och sitt liv.

Men nu har hon valt att öppna upp om ett stort problem, skriver Svensk Dam

Prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill är det par i kungafamiljen som valt att leva så mycket utanför rampljuset som det bara går.

Hållit låg profil

De håller sig helst för sig själva och har bott flera år utomlands.

Men sedan i år bor nu hela familjen återigen på svensk mark, vilket innebär att man nu kommer få se lite mer av prinsessan Madeleine.

Något som prinsessan Madeleine länge brunnit för är arbetet med organisationen Childhood, som jobbar med att förebygga sexuella övergrepp mot barn. Tillsammans med mamma drottning Silvia har de båda kämpat hårt genom åren.

”Kräver mycket jobb”

På Instagram uttalar sig nu prinsessan Madeleine om det senaste arbetet med Childhood.

”AI:s snabba tillväxt kommer med både löften och etiska utmaningar. På Childhood jobbar vi med använda AI i kampen mot sexuella övergrepp mot barn med fokus på samarbeten mellan olika sektorer för att öka upptäckt, förebyggande och respons.

Jag är stolt över att New York Times publicerade en text från vår verkställande direktör i USA, som svar på San Franciscos försök att bekämpa AI-pornografi. Stämningen siktar på att stänga ned populära hemsidor som skapar fejkade barnporrbilder.

Sexuella övergrepp mot barn är en samhällelig utmaning som kräver mycket jobb av oss tillsammans. Vi uppmuntrar alla att följa med i kampen för att skydda barnen” skriver prinsessan Madeleine på Instagram.

Vilket oerhört viktigt arbete!