Foto: Instagram/TV4

Anna Bergendahls nya karriärsteg som läkare – nu hyllas stjärnan av alla: ”Du är fantastisk”

Hon är inte bara en sångfågel.
Anna Bergendahl har också utbildat sig till läkare – och nu hyllas hon stort av följarna efter nya steget i karriären på sjukhuset.

Anna Bergendahl har fått massor av hjärtan på fall med sin otroliga stämma. Sångfågeln har hon också tagit hem – 2010 vann hon Melodifestivalen med ”This is my life”, och hon har också nått framgångar på senare år i samma tävling.

2019 gjorde hon comeback i Mellon och gick till final med ”Ashes to Ashes”, och året därpå slutade hon på en hedersam tredjeplats med bidraget ”Kingdom come”.

Vid sidan av artistkarriären har den omtyckta artisten med bakgrund i Nyköping studerat till läkare. 2023 skrev hon sin sista tenta och tog examen efter sju års studier.

– Det känns helt fantastiskt, det är lite svårt att ta in att den här långa tiden av studier är över, sade Anna Bergendahl då, till Aftonbladet.

Hon berättade också om vad hon såg fram emot mest med sin nya karriär:

– Att komma igång och jobba och fortsätta utvecklas och lära mig. Det slutar man ju aldrig att göra som läkare, utan det handlar ju om att hela tiden lära sig. Och så ser jag fram emot att släppa ny musik. Det känns jättekul allting.

Nu har Bergendahl tagit ytterligare kliv i sin yrkeskarriär inom vården. Det senaste halvåret har hon tillbringat på kirurg-avdelningen, och på Instagram berättar hon om den senaste tiden.

– Det går fort när man har kul! Sista veckan av 6 månader på kirurgiblocket som innefattat kirurgi, ortopedi och anestesi. Spännande och lärorikt! skriver Anna Bergendahl på Instagram.

I kommentarsfältet hyllas hon stort av sina följare.

– Du är fantastisk. Heja dig! skriver en av Bergendahls följare.

– Du är otrolig, vilken kämpa att du orkar, men glöm inte musiken där du också är fantastisk, skriver en annan följare.

– Härligt att du fullföljer dina drömmar, skriver en tredje.

Anna Bergendahl har under sommaren turnerat i Sverige och spelar härnäst i Kristianstad på lördag 31 augusti.

Härligt, Anna! Vi önskar dig all lycka både på scenen och i jobbet på sjukhuset!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 

Läs mer om...