Foto: SVT/Instagram @cbergfeldt

Därför tvingas Carina Bergfeldt och maken Jesper isär: ”Inte optimalt”

Carina Bergfeldt och maken Jesper Zølck firade nyligen femårig bröllopsdag.
Nu meddelar SVT-stjärnan att de tvingas isär för en lång tid.
– Det är inte optimalt, men vi lever ett liv där vi försöker låta varandra göra det vi tycker är roligast i våra jobb, skriver hon.

Carina Bergfeldt är SVT:s talkshow-drottning. Journalisten från Götene med den varma uppsynen och de knivskarpa frågeställningarna har gjort stor succé med fyra säsonger av sitt eget pratprogram på bästa sändningstid i Sveriges största tv-kanal.

Redan efter sin premiärsäsong 2021 blev Carina Bergfeldt dessutom belönad av tv-branschen på Kristallengalan med pris som bästa programledare.

Det går helt klart att fastslå att den tidigare kolumnisten och utrikeskorrespondenten har gjort en sagolik karriär som programledare – efter det att Fredrik Skavlan kastade in handduken efter många framgångsrika år. Just Skavlan var en nyckelperson när SVT rekryterade Bergfeldt till en liknande post, har hon tidigare avslöjat i en intervju med Nöjeslivet.

Skavlans roll i kulisserna – när Bergfeldt fick toppjobbet på SVT

Bergfeldt har den norske stjärnan att tacka för att hon överhuvudtaget fick möjlighet att landa sin talkshow. Enligt Carina hade Skavlan nämligen personligen valt ut henne för uppdraget. Han såg i henne sin självklara efterträdare.

– Det var Skavlan själv som liksom valde mig som sin ersättare eller om man ska säga så. Hans team sa att han skulle ta två säsonger ledigt och de trodde jag skulle bli en bra ersättare. De baserade det på att jag varit gäst i hans program i 10 minuter. Så det var en sjuk chansning de tog, haha. Men programmet har jag ju helt och hållet hans team att tacka för, har Carina Bergfeldt tidigare berättat för Nöjeslivet.

Hon har sedan dess gjort flera program för SVT, bland annat den omtalade 50-årsintervjun med prins Daniel ifjol och under sommaren har andra säsongen av ”Drömlandet” sänts i rutan. Den här gången gjorde Carina reseserien (om Australien) ihop med Farah Abadi.

Även Carinas make, Jesper Zølck, är journalist. Paret firade femårig bröllopsdag i juni månad och har ett barn tillsammans.

Jesper arbetar för danska TV2 för vilka han bevakat USA. Det var så de båda tv-profilerna träffades en gång i tiden, när Carina var USA-korre för SVT.

De båda är flitigt arbetandes på olika håll i världen, och Carina har tidigare berättat hur noga Jesper är att skicka meddelanden till henne om att han älskar henne.

– Det har betytt allt, det har gjort att jag vågar verkligen älska en person, har Bergfeldt berättat i programmet ”Renées brygga”.

Tvingas isär i 25 dagar

Nu förklarar Carina att hon och maken inte kommer att ses på ett tag. Nästan på en hel månad.

– Om 25 dagar har vi två dagar tillsammans. Sen fem dagar isär. Sen nio dagar tillsammans. Elva dagar isär. Sex dagar tillsammans. Femton isär. Sen är det november och vi kommer förhoppningsvis in i en bättre rytm, skriver Carina Bergfeldt på Instagram och fortsätter:

– Det är inte optimalt, men vi lever ett liv där vi försöker låta varandra göra det vi tycker är roligast i våra jobb. Och vi gör så gott vi kan med att den av oss som är hemma med barnet överöser honom med kärlek. Och, när vi båda är borta, så har vi andra som gör samma sak.

Sätter sonen i första rummet

Hon berättar att de båda alltid sätter sin son i första rummet.

– Vi vill tro att vårt barn trots allt känner sig sedd och älskad varje dag. Ibland av mamma, ibland av pappa, ibland av någon annan av hans favoritpersoner. Naturligtvis finns det många som aldrig träffat varken honom eller oss som tror sig veta bättre, men jag tycker ändå det finns en poäng med att ta den eventuella kritiken, för att visa andra att man kan vara förälder på många olika sätt. Samma stig är inte för alla, skriver Bergfeldt.

Vi önskar er allt gott, Carina och Jesper!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev