Foto: TV4

Magnus Carlssons svåra sorg – gripande orden efter Göran Fristorps död: ”Jag har alltid…”

Det var under tisdagen som beskedet kom om att artisten Göran Fristorp lämnat jordelivet.

Nu berättar Magnus Carlsson om sorgen och sitt finaste minne som involverar artistkollegan.

På tisdagen den 3 september kom den tråkiga nyheten om artistlegendaren Göran Fristorp gått bort, 76 år gammal.

Göran Fristorp var under sitt liv länge verksam inom musiken och har genom åren samarbetat med mängder av andra artister, bland annat med Sylvia Vrethammar.

Genombrottet kom för stjärnan 1973, då han med gruppen Malta ställde upp i Melodifestivalen och senare i Eurovision Song Contest med låten Sommar’n som aldrig säger nej.

Magnus Carlssons hyllning till Fristorp

Efter att Göran Fristorp gått bort så är det flera som uttryckt sin sorg. En av dem är artisten Magnus Carlsson, som tog till orda på sin Instagram.

Så tråkigt att höra att Göran Fristorp lämnat oss. Även om vi inte kände varandra väl så har vägar har korsats några gånger genom åren. Jag har alltid tyckt om hans röst, första konserten såg jag när jag var 15 år och fortfarande bodde kvar i Borås”, skriver Magnus.

Ett av Magnus finaste minnen som involverar Göran Fristorp är när han och Wille Crafoord gjorde en egen tolkning av Sommar’n som aldrig säger nej.

På senare år kom han in i mitt liv igen, om än på ett annat sätt. 2009 medverkade jag i en rad hyllningsföreställningar till Lars Forsell på Vasateatern. Det var ju Lars som skrev den odödliga texten till ”Sommarn som aldrig säger nej” som Göran tillsammans med Claes af Geijerstam tävlade med i Eurovision Song Contest 1973. Jag gjorde en hel del låtar under föreställningen (som sen också släpptes som livealbum) men den låt som bet sig kvar mest från det äventyret var nog ändå den tolkning som jag och Wille Crafoord gjorde av just ”Sommarn som aldrig säger nej”, fortsätter Magnus.

Vila i frid Göran.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev