Foto: TV4

Peter Jöback bryter ihop i tårar – efter orden från sin bror: ”Bara han och jag kvar”

Här bryter Peter Jöback ihop i tårar i TV4.
Brodern Mikaels ord rör honom på djupet.
– Det är bara han och jag kvar nu från den ursprungliga familjen, säger stjärnan i ”Vilket liv!”.

Peter Jöback hyllas stort i TV4:s ”Vilket liv!” på söndagkvällen. Musikalstjärnan och artisten överraskas gång efter annan när kollegor som Ola Salo och Lisa Nilsson dyker upp på Oscarsteaterns scen. Dessutom gästas programmet även av Jöbacks make, Oscar.

En viktig person i stjärnans liv som dock inte hade möjlighet att närvara när programmet spelades in är Jöbacks bror, Mikael. Men han hade likväl skickat några väl valda ord som programledaren Renée Nyberg hade ombetts läsa upp.

– Din bror, Mikael, hade velat vara här i kväll. Men han har skickat en hälsning till dig som jag tänkte läsa upp, säger Renée Nyberg i programmet.

Peter Jöbacks bror skickar känslosamt meddelande

Sagt och gjort. Peter Jöback såg nyfiket på programledaren, innan hon tog till orda och läste upp broderns brev:

”Hej Peter, storebror Mikael här. Hade gärna velat vara där i kväll. Du är för mig en älskad lillebror, först och främst. Vi delar samma historia med den lilla skillnaden att jag är sex år äldre, utan att vara sex år klokare. Vi upplevde ett hårt liv med vår dominante far. Jag var ju äldst, men jag flyttade hemifrån så fort det fanns en möjlighet. Hemma var jag i ständig konflikt med vår far. Vi två bröder växte ju upp tillsammans, men ändå separerat. Att jag var sex år äldre gav mig det outtalade ansvaret att skydda dig, min lillebror. Musiken hade vi ständigt med oss. Kanske var det vår trygghet? Peter, du är en klippa. Mitt stöd i tillvaron. Ha en fin kväll. Du är verkligen värd att bli hyllad. Jag älskar dig, min käre bror”.

Jöback i tårar: ”Jag älskar min bror”

Peter Jöback torkade tårarna medan Nyberg läste upp de starka orden. Även programledaren själv hade till slut svårt att få fram orden när känslorna kröp innanför huden.

Musikalstjärnan berättade då att hans bror går en kamp mot Parkinsons sjukdom.

– Det är bara han och jag kvar nu från den ursprungliga familjen. Tyvärr har min brorsa fått en sjukdom som heter Parkinson, en fruktansvärd sjukdom. Som jag önskar att han inte hade. Jag älskar min bror. Jag blev jätterörd av det här. Det var väldigt fint, säger Jöback i programmet där Renée sedan räcker över brevet till honom.

”Vilket liv!” med Peter Jöback sänds på söndagen den 15 september klockan 20.00 i TV4.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev