Foto: Instagram, TV4

Erik Videgårds nya besked om hälsan – och ingreppen

Erik Videgård är stjärnkocken och tv-profilen som tidigare kämpade mot en aggressiv cancer i svalget – vilket lett till att han fått göra flera ingrepp genom åren.

Nu hoppas Erik på att få göra flera ingrepp.

Erik Videgård, 64, är en av landets mest framstående pionjärer i köket. Inte sällan ser vi honom i Nyhetsmorgon där han lagar sin fantastiska mat och samtidigt utbildar tittarna i matlagning. Just nu är han dessutom aktuell i TV4:s Kockarnas kamp.

Det var också Erik som sägs vara den som tog det kinesiska Sichuanköket till Sverige. De asiatiska smakerna är lite av Videgårds specialité. Men innan han gjorde karriär som kock och krögare så arbetade faktiskt Erik som ljudtekniker och turnerade med flera olika band, däribland Reeperbahn och The Boppers.

Kampen mot cancern

För omkring 15 år sedan drabbades Erik Videgård av cancer i svalget. Han genomgick en tuff strålbehandling vilket gjorde att cancern försvann, men nya problem dök upp. Av strålningen så dog Eriks käkben, vilket resulterade i att det gick av mitt i natten när han låg och sov. Detta ledde till en vidare käkoperation, en erfarenhet som satt sina spår.

– Skräck. Panisk skräck. Jag kunde ju inte röra mig, hade dränage och slangar överallt. Kunde varken prata eller göra mig förstådd, tills jag kom på att jag kunde skriva ”ont, ont, ont” i ett block som jag har kvar här någonstans, säger Videgård till Expressen.

Gjort flera ingrepp

Genom åren har Erik genomgått flera ingrepp för att återställa käken. Senast i våras gjorde han ett nytt ingrepp för att käken och munnen skulle kunna sluta tätt.

– Ja. I princip så har man skjutit in botox här, för att flytta över käken hit, och sen har man satt olika fillers. Martin Halle, överläkare på plastikkirurgen, är verkligen en konstnär.

Och fler ingrepp kommer det att bli som det verkar.

– Ja, det tror jag. I och med att jag inte har några tänder här i underkäken så får jag ett hål, där det går in. Så vi är inne på att ta mitt underhudsfett, som jag inte har så gott om, haha, och spruta in för att fylla ut.

Lycka till med allt Erik!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev