Foto: SVT

Carina Berg har opererats: ”Riktigt jävla ont”

Carina Berg är en omtyckt programledare och har genom åren synts till i mängder av olika format. Nu berättar hon i sin podcast, Gynning & Berg, att hon nyligen opererats.

Idag är Carina Berg ett välkänt ansikte hemma i de svenska hushållen efter att hon under många år stått i TV-rutan. Vi har fått se henne i allt ifrån Melodifestivalen, till Berg flyttar in, och Idol.

Men hon har också gjort stor succé med podden ”Gynning & Berg”, som hon har tillsammans med vännen Carolina Gynning. Där berättade hon nyligen att hon genomgått ett kirurgiskt ingrepp kopplat till urininkontinens.

– För alla oss kvinnor som har tryckt ut lite… för många barn, eller det kan gå på bara ett barn också har jag förstått. Om man är kissnödig och ska skratta eller hosta och känner att här kan det hända grejer, och sätter benen i kors, då finns ju den där operationen, säger Carina i podcasten enligt Hänt.

”Det gjorde ont”

Så här beskriver 1177 operationen:

”En vanlig operation är TVT, som är en förkortning av tension free vaginal tape. Det innebär att läkaren placerar ett stödjande band runt urinröret. Bandet ger stöd åt urinröret när det utsätts för högt tryck, till exempel när du hostar, nyser eller belastar bäckenbotten. Det bildas också vävnad runt bandet som förstärker stödet och förhindrar att urinen läcker ut.”

I podcasten beskriver Carina enligt tidningen att allt gått bra och att hon är glad över att hon gjorde operationen, även om det gjorde ont i efterhand.

– Jag skrev till dig, ska det göra såhär ont? För min del var det bara att det gjorde ont, riktigt jävla ont, i ett dygn, säger hon till Carolina i podcasten enligt Hänt.

Hon fick dock utskrivet smärtstillande som hjälpte henne, och idag mår hon bra efter ingreppet.

– Jag är så himla nöjd med min kontinens nu. Jag ser framemot den dag när jag känner ”oh, här är full blåsa”, och så är jag lite förkyld och ska dra en stor host. Jag ser framemot att testa. För nu är ju impulsen fortfarande att sätta benen i kors.

Vi är så glada att allt gått bra, Carina! Vi önskar dig allt gott!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev