Foto: TV4

Henrik Alsterdals ord framför Anna Brolin får tittarna att se rött – sätter ner foten efter inslaget om julen

Gänget bakom ”Efter Fem” jobbar hårt för att ständigt hitta nya och kreativa sätt att underhålla och informera sina tittare.

Men alla idéer går inte hem – nu rasar tittarna över ett inslag om lussebullar i september.

För fem år sedan lanserade TV4 det nya nyhetsprogrammet ”Efter Fem”, och det blev en omedelbar succé. Samma år vann programmet en Kristallen i kategorin ”Bästa nyhets- och aktualitetsprogram”.

Med programledare som Anna Brolin och Tilde de Paula Eby i spetsen var det aldrig någon tvekan om att programmet skulle lyckas.

Tittarnas kritik mot Efter Fem

Numera sänds ”Efter Fem” hela sex dagar i veckan, vilket kräver en intensiv planering av alla avsnitt. Det är dock oundvikligt att allt innehåll inte alltid faller i god jord hos publiken, och nyligen blev det tydligt när Henrik Alsterdal körde det populära inslaget ”Sverigesvepet”..

Eftersom det var 99 dagar kvar till julafton bestämde sig Alsterdal för att lyfta julens teman och visade upp en matvarubutik som redan börjat sälja lussebullar, pepparkakor och snart även julmust.

– Det är hela havet stormar när det handlar om våra traditioner – ingenting är i sin ordning, säger Anna Brolin i programmet.

När ”Nyhetsmorgon” delade syskonprogrammets innehåll på Facebook dröjde det inte länge innan tittarna reagerade kraftigt, och kommentarsfältet fylldes med syrliga åsikter.

För tidigt. Det är trevligt att få vänta på saker ibland. Vi har tappat mycket av den förväntan som vi växte upp upp med. Nu ska allt ske direkt.”, skriver en person och en annan tillägger:

Synd att traditioner förstörs! Lussekatter till 1a advent och semlor till fettisdagen. Det är väl trevligt att få längta till det goda

Nej, nej och nej! Varför är det så himla svårt att vänta på saker? Stämmer bra med att var sak har sin tid!”, fortsätter en tredje tittare.

Fy fasen va de ska förstöra alla traditioner”, skriver en fjärde.

Vad tycker du om att lussebullar säljs i september? Kommentera gärna din åsikt på vår Facebook-sida.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev