Foto: Instagram/theoliverhudson

Goldie Hawns kraschade äktenskap med Bill Hudson

1975 träffade en välkänd musiker den ikoniska skådespelerskan Goldie Hawn när de stod på toppen av sina karriärer.

Deras vägar korsades när de reste från New York till Los Angeles på ett förstaklassflyg, och de fick omedelbart kontakt.

Musikern, som heter Bill Hudson och var medlem i The Hudson Brothers, var redan en framstående person i musikvärlden och hade uppträtt tillsammans med The Beach Boys, The Osmonds och The Monkees. Vid sidan av sin musikkarriär medverkade han även i filmer och TV-serier, framför allt i kultklassikern Hysterical.

När musikern mindes deras första möte beskrev han personkemin som obestridlig. ”Attraktionen var omedelbar. Jag bjöd ut henne på middag samma kväll, och så var det med det”, berättar han. Deras förhållande eskalerade snabbt, med den fysiska kontakten som en central aspekt.

Den [intimiteten] var helt otrolig. Även när allt annat i förhållandet blev surt var [intimiteten] alltid fantastisk”, tillade han enligt Daily Mail. Även om deras förhållande hade sina upp- och nedgångar fanns det stunder då det verkade som om de gjorde framsteg.

Paret gifte sig 1976 när Goldie var gravid med deras första barn, en son. Deras sons födelse var dock inte utan komplikationer. Han föddes på Cedars-Sinai Hospital i Los Angeles och diagnostiserades med mekoniumaspiration, ett livshotande tillstånd där en nyfödd andas in fostervatten som förorenats med mekonium.

Den nyfödda var isolerad i tre dagar efter födseln, vilket gjorde paret djupt bedrövade. ”Goldie och jag var utom oss”, minns musikern. Han förklarade vidare: ”Hon var väldigt sjuk och jag gick från hennes säng till intensivvårdsavdelningen för nyfödda. Läkarna trodde inte att [sonens namn] skulle klara sig. Men [han] klarade sig och från den stunden var han vårt dyrbara mirakel.

Goldie Hawn 1971.
Goldie Hawn 1971. Foto: AP

Äktenskapet kraschade

Tre år senare välkomnade paret sitt andra barn, en dotter, 1979. Familjen med fyra barn hade flera lyckliga år tillsammans, men äktenskapet fick ett olyckligt slut 1981 när musikern upptäckte att Goldie hade varit otrogen. Musikern längtade efter ett traditionellt äktenskap, vilket stod i konflikt med Goldies syn på att binda upp sig.

Goldie hade affärer, [och] hon berättade för mig i stort sett på vår bröllopsnatt att hon ville ha ett öppet äktenskap, att hon inte kunde tänka sig att vara trogen en man resten av livet”, avslöjade han för Daily Mail. ”Jag ville ha ett traditionellt äktenskap, men Goldie kunde inte slå sig till ro. Så småningom flyttade jag ut.

Efter deras uppbrott började Goldie träffa skådespelaren Kurt Russell 1983. De hade träffats första gången 1968 under inspelningen av The One and Only, Genuine, Original Family Band, men det var inte förrän de återförenades under inspelningen av Swing Shift som deras romantiska förhållande blommade ut. Deras son, Wyatt Russell, föddes 1986, tre år efter att de inlett sitt förhållande.

Att blanda sina familjer visade sig vara en betydande omställning. Goldies dotter minns: ”För mig kändes det som ett stort ögonblick eftersom det var som: ’Min mamma är galet kär i den här killen’.” Hon tillade: ”Och jag träffade hans son [Boston], vilket betydde: ’Betyder det här att det här är min bror? Det var mycket att hantera i en så ung ålder.

Goldies barn från hennes tidigare äktenskap kämpade med känslor av övergivenhet efter föräldrarnas skilsmässa. Hennes son mindes hur deras biologiska far gradvis distanserade sig från familjen. Han reflekterade över ett kontroversiellt Fars dag-inlägg tillägnat Kurt och sa ”Det spelar egentligen ingen roll vilken av dessa män som är min far. Min pappa klev in när jag var sex år och gjorde mig till den man jag är idag.

Båda syskonen har goda minnen av hur Kurt klev in i rollen som fadersgestalt. Även om deras relation till deras biologiska far Bill fortfarande är ansträngd, uttrycker de ofta tacksamhet för Kurts engagemang.

Kurt Russell and Goldie Hawn at the Los Angeles premiere of ”Raising Helen” held at the El Capitan Theatre in Hollywood, USA on May 26, 2004.

Spända relationen

Samtidigt har Bill öppet uttryckt sina känslor av svek och anklagat Goldie för att ha ”förgiftat” deras barn mot honom. Trots spänningen är Kate och Oliver fokuserade på att läka från sitt förflutna och upprätthålla en positiv syn på framtiden, enligt Hello!

År 2015 blev den ansträngda relationen med Bill offentlig när Oliver publicerade ett kontroversiellt farsdagsmeddelande på sociala medier. Han delade en tillbakablickande bild av sig själv, Kate och Bill, med texten: ”Glad övergivningsdag… @katehudson.”

Bill, som var upprörd över inlägget, uttryckte sin frustration i en intervju och sa: ”Oliver kunde ha lyft luren och ringt mig, men det har han inte gjort. Det här var helt klart överlagt; han valde fotografiet och publicerade det på fars dag när han visste att det skulle orsaka maximal smärta.

Bill fortsatte med att hävda att om Oliver ville få bort honom ur deras liv så hade han lyckats. Spänningen blev ännu större när Kate följde Olivers exempel och publicerade sin egen hyllning till Kurt, vilket ytterligare spädde på stämningen.

Kate medverkade i Howard Sterns show och talade om hur Kurt var den far som var närvarande under de svåra och utmanande tiderna. Som svar sade Bill, enligt Daily Mail: ”Jag skulle be dem att sluta använda Hudson-namnet [eftersom] de inte längre är en del av mitt liv.

Han uttryckte vidare: ”Olivers Instagram-inlägg var en illvillig, ondskefull, överlagd attack; han är död för mig nu, liksom Kate. Jag sörjer deras förlust även om de fortfarande vandrar på jorden.” Efter detta bestämde sig Bill för att ta bort alla barndomsminnen av Kate och Oliver från sitt hem, enligt Daily Mail-rapporten.

Trots avståndet mellan Bill och hans äldre barn har Kurt anammat sin roll som farfar till Kate och Olivers barn.

Medan Bill fortsätter att hysa förbittring har Kate och Oliver gått vidare och väljer att fokusera på de familjeband de har byggt med sin styvfar, Kurt.

Vad tycker du om det här? Låt oss veta dina tankar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev