Foto: TV4/Instagram @siwmalmkvistofficial & Jessica Gow/TT

Siw Malmkvists nya bild med sonen Henrik väcker reaktioner – stödet under utställningen

Här visar Siw Malmkvist upp lyckan med sonen Henrik Ohlsson.
Nya bilden på den härliga duon väcker massor av reaktioner i sociala medier.
Den folkkära stjärnan ställer nu ut sina akvareller.

Siw Malmkvist skrev tidigt historia när hon blev en av Sveriges allra första stjärnor på Melodifestivalscenen. Redan år 1959 – under Mellons andra år någonsin – tog hon hem segern i schlagertävlingen med klassikern ”Augustin”. Sen var det dags igen två år senare, då med låten ”April, april”.

I och med detta har hon förevigt skrivit in sig i Melodifestivalhistorien i en klubb där bland andra även andra storheter som Björn Skifs och Tommy Körberg ingår: nämligen de artister som vunnit Melodifestivalen två gånger. Faktum är att ”Siwan” endast bräcks av två artister: Carola Häggkvist och Marie Bergman som vunnit Mellon tre gånger vardera.

Tack vare detta valdes Siwan redan första året, 2020, in i Melodifestivalens nyinstiftade Hall of fame där historiska insatser prisas av SVT.

Men Siwans karriär är förstås så mycket mer än ”bara” Mellon.

Från Hylands hörna till TV4-serie med Mia Skäringer

Malmkvist har agerat värdinna i kultförklarade program som ”Hylands hörna” och medverkat i en rad olika musikaler i såväl Sverige som Danmark, Tyskland, Belgien och Norge. Under årens lopp har det också blivit massor av musik. Totalt över 600 låtar har hon spelat in på tio olika språk – varav 40 kommit in på Svensktoppen. Men ”Siwan” är som bekant så mycket mer än ”bara” musiken.

Vid 87 års ålder underhåller hon oss fortfarande på scen och i tv. I höst är hon aktuell i TV4:s nya tv-serie ”Tabitas Tattoo änd cäre” där hon har en roll vid sidan av bland andra Mia Skäringer, Linus Wahlgren och Adam Lundgren.

– Vi hade så jävla roligt, säger Mia Skäringer i Nyhetsmorgon om inspelningarna med ”Siwan”.

Serien varvar humor med allvar.

– Det är ju den humorn jag gillar. Jag kan ingen annan humor, så har den alltid varit. Det är därför alla karaktärer på något vis… alltså det gör ju ont och då skrattar man på ett annat sätt, säger Skäringer.

Stödet från sonen Henrik

Utanför rampljuset har ”Siwan” haft ett tungt år. I november förra året avled hennes livskamrat, skådespelaren Fredrik Ohlsson. Paret levde ihop i 52 år. Tillsammans fick de sonen Henrik och han är förstås ett viktigt stöd för Malmkvist, som är tvåbarnsmamma (Siwan har också dottern Tove sedan en tidigare relation).

Det visar sig inte minst i sociala medier. Där visar Siwan och Henrik – som precis som sin mamma är sångare, enligt Femina i banden Baba guesthouse och Münning – nu upp sin fina relation.

På Instagram poserar Siwan och Henrik i samband med en utställning på Pumphuset i hemstaden Landskrona. Där ställer Malmkvist nu ut sina egna akvareller.

Siw Malmkvist ställer ut i Landskrona

Vernissage är det på lördag den 21 september med start klockan 12. Utställningen heter ”Det är aldrig försent” och pågår fram till 20 oktober, skriver HD.

– Vi fick ett samtal för tre veckor sedan från en kvinna som sade att hennes svärmor målade, och hon undrade om vi var intresserade av att ställa ut svärmoderns konst, säger Lennarth Cronsell, ordförande i Borstahusens Konstförening, till Helsingborgs Dagblad.

Och nu blir utställningen alltså till verklighet! Bilden på mor och son på plats vid pop up-galleriet har verkligen mötts av massor av härliga reaktioner i sociala medier.

– Ja, där hade man ju velat vara med! Lycka till min kära goa vän! Sååå spännande, skriver artistkollegan Ann-Louise Hanson i en kommentar till inlägget.

– Vilka fina tavlor du gjort, skriver en annan följare i en kommentar till Siwans bild.

– Åå så fina tavlor, lycka till Siw, skriver en tredje.

– Fantastisk bild, skriver en fjärde.

– Stort lycka till, skriver ytterligare en följare.

Vi kan bara instämma – stort lycka till med kommande utställning, Siwan!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev