Meg Foster gjorde folk galna med sina himmelsblå ögon – så ser hon ut idag

Att vi alla är ämnade att bli gamla och grå är ett oföränderligt faktum i livet (åtminstone för närvarande – vem vet vad framtiden har att erbjuda inom teknik och vetenskap).

Det spelar ingen roll hur mycket pengar vi har, hur strikt vi kontrollerar vår kost eller motion, hur mycket sömn vi får eller vad vi arbetar med. Visst, vi kanske åldras på olika sätt, men i slutändan går vi alla åt samma håll. Det är grundläggande biologi, och inget vi kan göra något åt.

Det är därför det är lite roligt att vi fortfarande kan bli förvånade över hur tidens gång påverkar oss. Kanske har du inte sett någon på flera år och blir chockad över hur mycket de har åldrats? Eller så ser du en gammal filmstjärna du minns från din barndom, men nu är håret vitt och det ungdomliga utseendet borta.

Det är faktiskt intressant hur kändisar åldras. Deras utseende förändras när de blir äldre – precis som för alla andra människor – men deras resa genom ålderdomen dokumenteras för hela världen att se. Oavsett om det är från film till film eller från röd matta till röd matta, lämnar de ett spår som man bokstavligen kan följa.

Så ser Meg Foster ut idag

Nu är det dags för dagens inte fullt så subtila övergång: Vem minns Meg Foster?

Självklart gör du det! Med sina fängslande, isblå ögon, genomträngande blick och otroliga skönhet, hur skulle man inte minnas henne? Den amerikanska skådespelerskan gjorde sin debut tillsammans med Michael Douglas i Adam at 6am (1970) och medverkade därefter i ett flertal projekt, bland annat The Six Million Dollar Man, Bonanza, The Twilight Zone och Murder, She Wrote.

Foster var en gång en stigande stjärna och en efterfrågad skådespelerska, men har stadigt försvunnit från rampljuset under de senaste två decennierna. Numera ser hon nästan oigenkännlig ut jämfört med den kvinna som tidningen Mademoiselle en gång beskrev som att ha ”1979 års ögon”.

Det är förstås ingen överraskning med tanke på att hon nu är 76 år gammal, men det verkar som om folk på internet helt enkelt inte kan förstå hur mycket hon har förändrats. Vi ska vara ärliga: några av kommentarerna gränsar till grymma, medan andra förstärker idén att skådespelerskan inte längre ser ut som hon gjorde förr.

Med det sagt tycker vi att hennes beslut att åldras naturligt – utan att ta till plastikkirurgi, som har blivit så vanligt i film- och TV-industrin – bör berömmas, inte kritiseras.

Hur som helst fortsätter Foster att arbeta inom film och TV, och enligt uppgift föder hon även upp hästar på en stor gård som hon äger.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev