Här dyker Marie Göranzons okände bror plötsligt upp – bryter tystanden om sin syster: ”Sjövild”

På söndagen så hyllades den fantastiska skådespelerskan Marie Göranzon i TV4:s ”Vilket liv!”.

Mitt i programmet så dyker Maries okända bror upp och delar med sig av sina minnen av av Marie från barndomen.

Marie Göranzon, 81, är utan tvekan en av våra absolut största skådespelare. Sedan 60-talet och fram till idag har hon varit verksam och förgyllt både teaterscener, filmer och tv-serier med sin talang.

Hennes liv började i Linköping och som 22-åring satte hon kurs mot Dramatens elevskola där hon tog examen 1967. Sedan dess har hon varit en del av Dramatens ensamble.

Genom åren har vi sett Marie Göranzon i otaliga föreställningar och mängder av filmer och tv-serier. Några av hennes många mästerliga rolltolkningar kan bland annat ses i verk så som ”Jag är nyfiken – gul”, ”Göta kanal eller Vem drog ur proppen?” samt många utav Beck-filmerna.

Under söndagskvällen så är det Marie Göranzons tur att hyllas på Oscarsteatern i TV4:s program ”Vilket liv!”. Under ledning av Renée Nyberg så får vi se mängder av utdrag ur Maries fantastiska karriär och flera spännande gäster gör Marie sällskap i soffan på scenen. En av dem är faktiskt hennes bror, som inte är särskilt känd för allmänheten.

LÄS MER: Så är Helena Bergströms relation till Marie Göranzon i dag – efter känslosamma avskedet i TV4

Marie och Bo Göranzon

Marie Göranzon växte upp på ett hotell i Linköping som drevs av hennes föräldrar. I hemmet fanns också hennes ett år äldre bror – Bo ”Bosse” Göranzon. När Bo gästar ”Vilket liv!” så delar han med sig av hur Marie var som barn.

– Hon var mer eller mindre sjövild skulle jag vilja säga. Men det var en del av henne. Den andra var att hon var väldigt seriös, berättar Bo Göranzon.

Bo Göranzon har dock valt en helt annan bana än sin syster i livet. Han är nämligen professor på KTH i Stockholm. Dock avslöjar han att Marie hade ett bättre läshuvud när de gick i skolan som barn.

– Hon var lysande, hon var väldigt seriös på den delen. Jag var ju alltid steget efter när det kom till de här kunskapsmässiga grejerna, säger Bo Göranzon i programmet.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev