Foto: Frankie Fouganthin, Wikimedia commons/Mats Andersson, TT

Så bor Marie Göranzon och Jan Malmsjö

Marie Göranzon, en av Sveriges mest uppskattade skådespelare, njuter av livet tillsammans med sin make Jan Malmsjö på en av Stockholms hetaste adresser.

Vid 81 års ålder har Marie Göranzon under flera decennier briljerat i oförglömliga roller både på scen och framför kameran. Hon har gjort sig känd för sina framträdanden i klassiska filmer som ”Göta kanal” och ”Alla älskar Alice”, samt i TV-serier som ”Bert – den siste oskulden” och ”Beck”. Självklart har hennes avtryck på Dramaten också varit enormt.

Bakom rampljuset har hon sedan 1974 varit gift med sin stora kärlek Jan Malmsjö och tillsammans har de sonen Jonas Malmsjö. Marie har också dottern Lolo Amble från ett tidigare äktenskap, medan Jan har sonen Peter Malmsjö.

Deras relation präglas av ömsesidig respekt, och Marie har tidigare framhävt vikten av att ge varandra utrymme.

– Janne spelade ofta i Malmö, då fick vi sakna varandra. Vi rotade inte i den andras liv när vi var isär, det var ganska skönt för båda, tror jag. Men det finns en stor kärlek och passion i botten. Vår första upplevelse av varandra var väldigt stark och den finns kvar som ett minne i kroppen. Det har nog varit avgörande, för ingen av oss har varit beroende av den andra ekonomiskt, har Marie Göranzon tidigare sagt till DN.

LÄS MER: Marie Göranzons dystra besked om Jan Malmsjö – fruktar det värsta: ”Sorgligt”

Så bor Marie Göranzon och Jan Malmsjö

Idag har de hunnit se och uppleva mycket tillsammans, och på ålderns höst njuter de av tillvaron tillsammans. I en Intervju med I en intervju med Allas har Marie uttryckt att hon och Jan blivit mer noggranna med hur de spenderar sin tid i takt med att de blivit äldre.

– Jag tror att det är ett väldigt behagligt sätt att åldras på. Vara sparsmakad och inte slösa bort en fin stund. Det är därför jag tycker det är viktigt att ge alla gamla som bor på äldreboenden lite guldkant på tillvaron. Ge dem riktig gräddsås och pressgurka till kalvsteken! Wienerbröd till kaffet och ett glas rödvin om de vill ha det. Det är en grymhet att ständigt snåla in på de äldre, sade hon då.

Paret bor på Strandvägen, där priserna snittar på 133 000 kronor per kvadratmeter, enligt sajten Mitti. Att bo i ett sådant område ger dem möjlighet att njuta av staden och allt den har att erbjuda. Enligt Hemmnet är lägenheten värd cirka 29 970 000 kr. 

Hennes och Jans gemensamma liv är ett exempel på hur två kreativa själar kan stödja varandra genom livets olika faser, samtidigt som de njuter av den livsstil som deras framgångar har möjliggjort.

Ni är så fina ihop, vi önskar er allt gott!