Madeleines lyxiga detalj med Silvia – väskan drog allas blickar till sig på viktiga New York-resan

Kungligt strosande – mitt i turisttäta Central Park.
Då bar prinsessan Madeleine någonting som stack ut ordentligt, skriver Damernas värld.

År 1999 startade drottning Silvia stiftelsen World Childhood Foundation – en organisation med syfte att värna om barns rätt till en trygg och kärleksfull barndom. Childhood arbetar särskilt för att förbättra levnadsvillkoren för barn som riskerar att utsättas för våld eller sexuella övergrepp.

Med åren har även prinsessan Madeleine engagerat sig i organisationen. Detta arbete är någonting som ligger prinsessan varmt om hjärtat, och som hon i många år utfört tillsammans med sin mor, drottningen.

Madeleine i New York med Silvia på Childhoods 25-årsjubileum

I dagarna befinner sig Silvia och Madeleine i New York med anledning av stiftelsens 25-årsjubileum. Där väntar ett flera dagar långt åtagande med start på onsdagen, då det vankades middag på Sveriges generalkonsuls residens i New York. Dagen därpå seminarium med World Childhood Foundation USA, innan styrelsemötet på fredagen som avslutar New York-resan.

För Silvia väntar sedan nya åtaganden redan på lördagen. Då ska Sveriges 80-åriga drottning närvara tillsammans med kung Carl XVI Gustaf vid 30-årsminnet av M/S Estonias förlisning på Djurgården i Stockholm.

Lyxiga väskan i Central Park

Vid sidan av arbetet hann Madeleine och Silvia också med att strosa omkring mitt bland alla turister i Central Park. På bilder från deras besök bär Madeleine en elegant, vit väska. Enligt Damernas värld handlar det om en Pekaboo ISeeU från Fendi som går loss på motsvarande runt 56 000 kronor.

För prinsessan väntar härnäst närvaro vid Ericastiftelsens 90-årsjubileum på ABF-huset i Stockholm den 11 oktober på det kungliga schemat, sedan flytten hem till Sverige som skedde tidigare i år.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev