Därför saknades Mikael Persbrandt i ”Vilket Liv!” med Peter Haber

När Peter Haber hyllades i ”Vilket liv!” var många bekanta ansikten från hans förflutna på plats för att överraska skådespelaren.

Men efter avsnittet var det ett namn som många tittare saknade – Mikael Persbrandt, som under många år spelade mot Haber i ”Beck”.

Nu ger kanalen svar på varför han inte var med.

Peter Haber blev folkkär genom sin roll som ”Rudolf” i den klassiska julkalendern ”Sunes jul”, där han hyllades för sin tolkning av den klantige men charmige pappan.

Han har även briljerat i den populära julfilmen ”Tomten är far till alla barnen”, där han spelar huvudrollen som ”Janne”.

Men det är rollen som ”Martin Beck” som verkligen har blivit synonym med Peter Haber. Efter 27 år och hela 50 Beck-filmer har han inga planer på att lägga den karaktären på hyllan.

LÄS MER:
* Här dyker Peter Habers okända barn upp i ”Vilket liv!”

Peter Haber och Mikael Persbrandts relation

Någon som däremot har avslutat sitt kapitel är Mikael Persbrandt, som spelade den populära karaktären Gunvald Larsson. Peter Haber och Persbrandt arbetade tätt tillsammans i 31 Beck-filmer, men plötsligt skrevs Persbrandt ur serien på grund av problem som uppstod utanför inspelningarna.

– Hans beteende äventyrade hela produktionen. Då var det bättre och ta avslutet och jobba vidare utan honom, har Lars Blomgren, vd för filmbolaget Filmlance, sagt enligt Aftonbladet.

I en intervju med Aftonbladet fick Haber nyligen frågan gällande huruvida han saknar Gunvald Larsson.

– På ett sätt gör jag det. Kristofer Hivju är en fullgod ersättare, om man nu ska kalla honom det, men på ett annat sätt. Men kanske hade Martin och Gunvald kommit till vägs ände. Den sista scenen ihop, vi sitter helt tysta på en bänk, det markerar på något sätt slutet på den relationen, svarade Peter.

Även Persbrandt kunde Peter sakna att jobba med, förklarade han för tidningen.

– Ja, oftast var det roligt att jobba med honom. Sedan tänker jag inte gå in på vad jag vet att du är ute efter. Men vårt samarbete fungerade väldigt bra.

LÄS MER:
* Bosse Parneviks överraskning till Eva Rydberg i ”Vilket liv!”

Den spända relationen mellan de två skådespelarna blev offentlig när Mikael Persbrandt i sin bok valde att dela sin sida av berättelsen. I boken beskrev han Peter Haber som divig och kritiserade hans beteende på inspelningen.

”För hans divighet. För att han sätter sig på en piedestal – och det är verkligen ingen tjusig piedestal. För hur han beter sig på setet. Inte mot andra skådisar, men mot crewet. Det kan handla om allt från att skälla ut maskörerna till att beordra scriptan att knyta hans skosnören. Av något skäl verkar han tycka att det är under hans värdighet att göra det själv”, skriver han i sin bok.

”Kanske hade jag haft lättare för honom om han själv vid något tillfälle hade visat prov på medkänsla och sympati. Men de sakerna verkar bara gälla honom själv. Det måste vara plågsamt och krångligt att vara Peter Haber”

LÄS MER:
* Rolf Lassgård och Peter Haber lärde känna varandra i unga år – så lurade de alla

Därför saknades Mikael Persbrandt i ”Vilket liv!” – TV4:s ärliga svar

När Peter Haber hyllades i ”Vilket liv!” förväntade sig många att Persbrandt skulle dyka upp, men så blev det inte. Kommentarer på sociala medier uttryckte besvikelse över att Mikael inte var där för att återförenas med sin tidigare kollega.

Mikael Persbrandt har gjort det huvudrollen i filmen Beck!!!! Han är saknad.”, har en person skrivit på Nöjeslivets Facebook.

Var Mikael Persbrandt inbjuden? Hans rolltolkning av Becks högra hand, bar upp hela serien”, skrev en annan och kommentarerna om Persbrandt bara fortsatte att strömma in.

Nu kommer kanalen med ett svar om varför Persbrandt inte fanns på plats.

Vi strävar alltid efter att göra ett så bra program som möjligt med en spännande mix av gäster. Det innebär också att vi har en begränsning i antalet gäster vi har med i programmet”, skriver TV4 i ett mejl till Nöjeslivet.

Det var ju verkligen synd. Hade varit så kul att se Peter Haber och Mikael Persbrandt återförenas!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev