Foto: Caisa Rasmussen/TT & Anders Nicander/SVT

Stjärnornas sorg efter beskedet om Tunna blå linjen – SVT lägger ner serien

SVT lägger ner ”Tunna blå linjen” efter den nya säsongen.
Nu ger tre av skådespelarna i tittarsuccén sin syn på beslutet.
– En säsong till tycker jag nog att den skulle tåla, säger Anna Sise till Nöjeslivet.

På söndagen är det äntligen efterlängtad premiär för SVT:s succéserie ”Tunna blå linjen”. Den tredje omgången blir också den sista om poliserna i Malmö. Det är public service-bolaget som har fattat beslutet att det inte blir mer efter denna vända.

– Jag ska svara diplomatiskt på det här sättet – att det här är serien och karaktärerna som jag har hållit på med längst. Egentligen i tio år, sedan 2014, men uteslutande sedan 2018, så jag tycker att det är ganska skönt att lämna utrymme för nya fantasifigurer i mitt huvud. Faktiskt, säger Cilla Jackert, seriens manusförfattare, till nyhetsbyrån TT.

– Som bolag måste vi ibland prioritera om för att kunna satsa på nya projekt. Nu är tiden inne för det, säger Kristian Hoberstorfer, exekutiv producent på SVT.

Oscar Töringe tillbaka i rollen som Magnus

I den nya säsongen får tittarna åter följa poliserna i deras slitiga vardag och de ständiga svårigheterna med att hålla isär jobbet och privatlivet. Totalt blir det sex nyinspelade avsnitt.

Oscar Töringe är tillbaka i rollen som polisen Magnus. Han har också nåtts av beskedet att denna säsongen blir den sista av ”Tunna blå linjen”.

– Det är som ett tassande kring det här. De har sagt att det är sista säsongen, men finns det lust, ork och tid? Och det är ju Cilla som som driver det här skeppet framåt. Och Anagram (produktionsbolaget, reds anm.) givetvis, säger Oscar Töringe till Nöjeslivet.

Anna Sise som spelar polisen Faye:

– Jag tror hon har varit rätt tydlig med att hon inte kommer skriva mer. Fast det vet man ju inte heller. Men hon har sagt att hon inte vill skriva, säger hon till Nöjeslivet.

Om sista säsongen: ”Allt har sin charm”

Men hur känns det då att om det nu skulle bli sista säsongen, skulle det kännas bra för er?

– Ja, ja alltså. Allt har sin sin charm, känner jag personligen. Oavsett vad som sker hädanefter, så har man ändå fått den upplevelsen. Det är också once in a lifetime tycker jag. Jag kan nog tala för alla när jag säger att det var ingen (skådespelare) som kom in och sa: ”jaja, det här är bara ännu ett jobb för mig”. Alltså det var ju sjukt viktigt, och sjukt stort. Och sen dessutom vad ni skapade i säsong ett var så revolutionerande. Så ja, jag tror man kan ändå känna sig nöjd. Vad som än händer händer liksom, säger Mustafa Al-Mashadani, som klev in i rollen som Khalid från och med andra säsongen av ”Tunna blå linjen”.

Han är tillbaka även i finalsäsongen. Anna Sise menar att serien kommer att sluta på topp. Samtidigt hade hon helst sett att ”Tunna blå linjen” fått en fortsättning.

– Man kanske inte ska krama ut för mycket heller. Utan kanske som du sa, att man ska sluta på topp. En säsong till tycker jag nog att den skulle tåla. Men jaja, om vi hade fått bestämma så hade vi förmodligen… Ja, för det är så roligt jobb också. Den här ensemble-känslan, och att det är människor man gillar, säger Anna Sise.

Hur skulle det vara att ta in en annan regissör eller manusförfattare då? Skulle det funka tror ni?

– Det har ju varit andra manusförfattare inblandade i hennes texter, så det finns ju folk som redan är indragna i den här världen. Jag vet inte, säger Anna Sise.

Öppnar dörren för fortsättning: ”Jag kommer vara den första som hoppar på”

Oscar Töringe resonerar vidare om seriens framtid och poängterar att Cilla Jackert är avgörande för den.

– Jag vet inte. Jag tycker hon (Jackert, reds anm.) är unik. Hon är fantastisk på det hon gör. Eller så ska man bara skita i det. Då kan de där andra manusförfattarna skapa sina ”Tunna blå linjen” istället, säger Oscar Töringe.

Samtidigt som han öppnar dörren på glänt för att göra mer ”Tunna blå linjen” – om tillfälle någon gång trots allt skulle ges.

– Alltså, jag tycker inte att man ska mjölka ur det utan att man ska låta det vara. Men finns lusten och energin hos Cilla så kommer jag vara den första som hoppar på i alla fall, säger han.

Säsongstarten av ”Tunna blå linjen” sänds söndag 29 september klockan 21.00 i SVT1. Programmet streamar redan på fredagar på SVT Play.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev