Foto: SVT, TV4

Agnes Uggla till sjukhus – hade lunginflammation

Agnes Uggla berättar nu om den kaosartade tiden på akuten – då hon blev inlagd efter att ha fått hög feber.

Magnus Uggla och dottern Agnes Uggla har tillsammans podden ”Uggla & Ugglas podcast”. I den talar de om allt möjligt, både högt och lågt. I det senaste avsnittet så ringer Magnus till Agnes som befunnit sig på akuten i många timmar.

– Jag är helt slut efter ett kaotiskt dygn på akuten, säger Agnes i podden enligt tidningen Hänt.

Agnes Uggla fick hög feber under några dagar och till slut bestämde hon sig för att söka vård på sjukhuset. Där kunde en läkare konstatera att Agnes drabbats av lunginflammation. Hon fick antibiotika utskrivet som hon åt i några dagar, men ingenting förbättrades. Då åkte hon in igen.

– Då får jag träffa en läkare som gör undersökning och konstaterar att det sitter något i höger lunga, berättar Agnes.

Därefter påbörjades en lång vistelse på akuten. Läkarna ville försäkra sig om att hon inte hade influensa och dessutom ville man undersöka så att hon inte hade någon propp i lungan. Man lovade att Agnes skulle få äta något så småningom, men i fyra timmar blev hon liggande ensam på rummet innan någon tittade till henne. Det verkade som att hon blivit bortglömd på akuten.

– Under fyra timmar är det ingen som ens tittar in i mitt rum. Så jag tryckte på min larmknapp flera gånger under de här fyra timmarna, men ingen kom.

LÄS MER:

Låg i flera timmar på akuten

Senare kommer det någon ur personalen och genomför EKG på Agnes. Det visar sig då också att man haft ett skiftbyte på akuten, vilket gjort att Agnes fått en ny läkare.

– Så då har de liksom slarvat bort mig förmodligen, i flera timmar, i det här skiftbytet. Jag vet inte hur många jag har legat där i flera timar i onödan, säger Agnes och fortsätter:

– Men till slut får jag göra den här skiktröntgen, där de ser att det ”bara” var en lunginflammation, och jag får helt enkelt ny antibiotika då eftersom att den andra inte har tagit på mig.

Avslutningsvis så berättar Agnes att hon mår rätt bra trots omständigheterna och hoppas att hon ska bli frisk så småningom.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev