Foto: Youtube

Nigella Lawson gjorde succé i svensk tv för 15 år sen – det gör hon i dag

Brittiska matdrottningen Nigella Lawson gjorde succé även i svensk tv runt millennieskiftet.
Så här lever hon i dag.

Snabbt och enkelt. Det har alltid varit Nigella Lawsons devis i köket. Den brittiska matdrottningen som är dotter till tidigare finansministern Nigel Lawson, fick sitt stora genombrott när hon släppte kokböcker och samtidigt fick ett helt eget tv-program i skarven mellan 1990- och 2000-tal.

Programmet ”Nigella” sändes i public service-kanalen BBC, och nådde även Sverige. Det sändes under ett par år i TV4 respektive dåvarande systerkanalen TV4 Plus.

”Jag skulle inte vilja vara riktigt smal”

Hennes program nådde höga tittarsiffror i hemlandet, och i samband med att TV4 lanserat hennes matshow även i Sverige gav hon en intervju med kanalens egen intervjudrottning Malou von Sivers. Då förklarade Nigella att hur hon ser på sin egen hälsa – och varför hon tycker om att äta mycket och gott.

– De flesta tycker att smalt är hälsosamt, men jag har sett många människor vara svårt sjuka och för mig, i mitt huvud, associerar jag smalt med brist på hälsa. Jag skulle inte vilja vara riktigt smal, det skrämmer mig, sade Nigella Lawson i en intervju med Malou von Sivers i TV4 2007, och fortsatte:

– Det bästa med att vara smal är att man kan ha jeans. Det är trevligt att ha jeans på sig, men vet du vad? Jag äter hellre! Jag har haft en massa jeans genom livet och jag vet att jag hellre äter.

Nya bilden på tv-kocken Nigella

Nu har det gått snart 20 år sen programmet var aktuellt i svensk tv, och Nigella har hunnit fylla 64 år. Hon syns inte alls lika ofta i rampljuset längre, men det innebär inte att hon försvunnit helt från tv-rutan. För två år sen medverkade hon som jurymedlem i matlagningsprogrammet My kitchen rules i Australien, enligt Femina.

På Instagram följs stjärnkocken av över tre miljoner människor världen över. Nyligen berättade hon om sitt beslut att visa upp hur hon egentligen ser ut – när hon inte är med i tv. Nigella förklarar att hon inte alls brukar se ut som i tv-rutan till vardags. I stället låter hon sitt svall sväva fritt.

– Ända sedan jag skrev om mitt hår, hårprodukter och styling igår har jag varit orolig för att behöva leva upp till det, eftersom jag oftast inte gör någonting och går ut och ser riktigt rörig ut, skriver Nigella, som på senare år fortsatt ge ut en del kokböcker, och fortsätter:

– Så jag tänkte återställa balansen genom att lägga upp en bild på hur mitt hår oftast ser ut!

Bilden har sedan den publicerades för några veckor sen, fått massor av kärlek i sociala medier.

– Jag älskar hur äkta du är, Nigella, skriver en följare i en kommentar till inlägget.

– Håret ser bra ut naturligt också, skriver en annan.

– Du ser fantastisk ut! skriver en tredje.

Minns du Nigella från tv? Skriv gärna en kommentar och dela inlägget.

LÄS MER

 

Läs mer om...