Foto: TV4

Nils Molinders tårar – efter bekännelsen om sin cancer

Nils Molinder är en av de tävlande i årets ”Kockarnas kamp”. Kort innan sitt uttåg i programmet bekände Nils att han har prostatacancer och bröt ihop när han talade ut om oron för framtiden och barnen.

– Jag kommer aldrig att bli frisk, säger Nils i programmet.

I årets säsong av ”Kockarnas kamp” har tio av de främsta kockarna från programmets tidigare säsonger återvänt för att göra upp om vem som verkligen är bäst.

Men det handlar inte bara om intensiv matlagning och utsökta rätter – de tävlande kommer även varandra närmare genom de middagar som hålls mellan tävlingarna.

Det var just under en sådan middag som kocken Nils Molinder valde att öppna upp och berätta om något som tyngt honom under de senaste åren.

– I dag för tre år sedan fick jag besked om att jag har cancer. Det är sådär, när man har småbarn, att få det beskedet, säger Nils i programmet.

LÄS MER:
* Erik Videgård åkte ur i Kockarnas kamp

Han har prostatacancer och berättar att de flesta blir friska när de genomgår en operation – men så var inte fallet för Nils.

– Då får man antingen välja på att stråla eller att man opererar bort, opererar man bort så går man nästan alltid därifrån helt frisk. Jag vill ju leva länge så jag tänkte att jag opererar mig – och gick inte därifrån helt frisk, säger han och fortsätter:

– Jag tillhör de här tre procenten som inte riktigt gick vidare, fortsätter han.

Nils stora oro för barnen

Hittills har han gjort tre operationer men Nils berättar att det inte har gått som de önskar och att sjukdomen aldrig kommer att försvinna.

– Jag kommer aldrig bli frisk. Det är metastaser som flyger runt, nu försöker man dämpa det så att de inte ska få fäste på fel ställen.

LÄS MER:
* Erik Videgårds vilda beteende i Kockarnas kamp – syns inte i tv

Men det han mest oroar sig över hans barn. Molinder har en dotter på 26 år och två yngre sönder som är 10 och 9 år.

– Det är dem jag tänker på. Det är de som är framtiden för mig. Jag vill ju gärna att de ska ha sin pappa så länge som möjligt, det är det jag tycker är jobbigast av allt.

Han har pratat med sina barn om sjukdomen men undviker helst att ta upp ämnet.

– Jag vill inte att de ska ha det så hemskt, jag vill inte att de ska vara oroliga också. Jag säger ”det är ingen fara, det är långt kvar”, för att de ska känna sig trygga.

Nils Molinder bryter ihop i tårar

Kocken minns tillbaka hur det var första julen efter att ha fått sitt cancerbesked och har svårt att hålla tårarna inne.

– Det värsta är egentligen ovissheten. Jag kommer ihåg första julen, då tror man att det är sista julen. Nu får man väl hoppas att det är många jular kvar, säger Nils.

Även Erik Videgård har kämpat med cancer och frågar Nils hur han hanterar situationen.

– Det spelar ingen roll om du är sjuk eller inte sjuk. Det handlar om att våga leva här och nu för det är ingen som vet om det är 5 år, 12 år eller 20 år. Man har ingen aning, så jag kommer att försöka kämpa ett tag till, säger Nils.

Så starkt av dig att dela med dig, Nils Molinder.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev