Foto: TV4

Erik Videgård får inte säga vad han vill i Nyhetsmorgon

Till vardags syns stjärnkocken Erik Videgård laga mat åt programledare och gäster i ”Nyhetsmorgon”. Nu berättar han vad som egentligen pågår bakom kulisserna i programmet.

– Jag får rätt ofta bita mig i tungan, säger Erik Videgård i ”Morgonpasset i P3”.

Erik Videgård är en av Sveriges mest kända matprofiler med en karriär som krögare, kokboksförfattare, tv-kock och entreprenör.

Han började som ljudtekniker på 80-talet men bytte snabbt bana till restaurangvärlden, där hans första jobb som servitör på Gyldene Freden ledde till rollen som restaurangchef på Coq Blanc.

På 90-talet satte han restaurangen East på Stockholms karta och bidrog starkt till att introducera asiatisk mat, särskilt Sichuanköket, i Sverige.

LÄS MER:
* Erik Videgård skilde sig från exfrun – år senare kom sanningen fram

Numera syns han ofta i köket hos ”Nyhetsmorgon”, där han inte bara lagar läckra rätter för programledare och gäster, utan också delar med sig av sina bästa kökstips.

Erik Videgård får inte säga vad han vill i ”Nyhetsmorgon”

Erik avslöjar att allt inte riktigt är som det verkar i ”Nyhetsmorgon”. När han gästade ”Morgonpasset i P3” frågade programledaren Linnéa Wikblad, som beskriver honom som en person med lite mer ”mörk” energi, hur han egentligen passar in i det ljusa och glada morgonprogrammet.

– Men det ser du väl, att det finns lite mörk energi. Han är ju lite hårdrock på något sätt. Alltid svarta kläder och det förvånade inte mig att du varit ljudtekniker och turnéledare åt stora rockband, säger Linnea till Erik i programmet, enligt Hänt.

LÄS MER:
* Erik Videgårds sorg – efter vännen Bengt Frithiofssons död

Erik tar inte illa upp, utan håller med Linnea om att han har en mörkare energi än de andra i programmet.

– Ja, svaret är ja, det kan ibland vara utmanande och jag får rätt ofta bita mig i tungan innan jag liksom säger någonting, jag får fundera ett par gånger innan jag gör någonting, säger Erik.

Hittills har han dock lyckats undvika att säga något olämpligt.

– Nej, jag har lyckats hålla mig på fel sida av gränsen, känner jag, säger Erik Videgård skrattandes.

Du är så fantastisk, Erik Videgård!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev