Foto: TV4

Lotta Engberg och Doktor Mikael lämnar sommarstugan

Hösten har kommit och med den de fallande löven och kyliga vindarna som varje år kommer lika oväntat. Nu har även Lotta Engberg och pojkvännen Doktor Mikael insett att sommarens slut är här.

Programledarparet har börjat packa ihop sommarstugan och förbereder sig för att återvända hem efter en lång och härlig sommar.

Sista natten med gänget i sommarstugan”, skriver Lotta på Instagram.

Förra året meddelade Lotta Engberg att hon efter 20 år som programledare skulle kliva åt sidan i ”Lotta på Liseberg”.

Jag är oerhört tacksam för de här åren. Att ta beslutet att sluta var på ett sätt lätt och på ett sätt bland det svåraste jag gjort. Nu stänger jag dörren men öppnar upp fönstret på vid gavel”, sa Lotta enligt pressmeddelandet.

Anledningen var hon helt enkelt ville tillbringa tid med sina barnbarn under sommarlovet som hon tidigare inte har kunnat på grund av den tiden som programmet kräver.

För det finns en Malte och en Viktor och en Alma och en Stella och en Oskar och en Arvid som alla sommarlov haft en mormor som jobbat. Nu ska vi ta igen den tiden”, fortsatte hon.

Lotta Engbergs fullspäckade sommar – utan Liseberg

Och det visar sig att Lotta kunde hinna med rätt mycket när hon inte var upptagen med att styra skutan på Liseberg. Under sommaren har hon bland spelat mycket golf, deltagit på sin näst äldsta dotters bröllop och tagit en tripp med några av sina artistvänner till Åland för konsert – med bland annat Carola och Sanna Nielsen.

Men den mesta tiden har hon tillbringat med sambon Mikael ”Doktor Mikael” Sandström och deras hund Nova ute i sommarhuset på västkusten.

Hennes bilder visar hur de målat om sommarhuset, umgåtts med grannar och vänner och njutit av stillsamma sommarkvällar ihop.

Lotta Engberg lämnar sommarhuset

Men nu verkar drömmen vara över. I ett nytt inlägg berättar Lotta att det nu har blivit dags för henne, Mikael och hunden Nova att packa ihop huset för i år.

”Sista natten med gänget i sommarstugan. Som vi kommer sakna det alla tre. 
Men det kommer en sommar till..”, skriver Lotta Engberg.

I kommentarerna är det flera följare som kan relatera till den dystra känslan av att lämna sommaren bakom sig.

”Bara att njuta av det ”sista”, skriver en följare på hennes Instagram.

Samma här. Har plockat ihop inför kommande årstid.. Livet är som det är. Man får laga god mat och promenera i den underbara hösten och pussas och mysa… kram från tant 80 år . Pigg och nöjd med Livet… Hitta dom små lyckliga stunderna… Puss och kram”, tillägger en annan.

Vi hoppas att ni haft en bra sommar, Lotta, Mikael och Nova!

LÄS MER:
* Lotta Engbergs nya steg i relationen med Doktor Mikael – första gången under åren ihop: ”Jag har…”
* Så är Lotta Engberg bakom kulisserna – kollegans ärliga ord: ”Galenskap”