Foto: SVT

Efter ”Arvinge okänd”-finalen – tittarna vill se mer av programmet i SVT

”Arvinge okänd” har gått i mål.
Nu svävar programseriens framtid i osäkerhet.
Samtidigt har tv-tittarna ett tydligt krav på SVT.

”Arvinge okänd” har sänts i SVT under torsdagskvällarna de senaste sex veckorna – och det har blivit tittarsuccé. SVT:s dokumentärserie där människor erbjuds hjälp att hitta avlägsna släktingar är inne på sin femte säsong, och har samlat hundratusentals tittare de senaste veckorna.

I programserien letar programledaren Kattis Ahlström efter okända arvingar över världen. Tidigare säsonger hade Niklas Källner varit programledare men inte den här gången. I höst har Kattis i stället haft Mark Levengood vid sin sida.

– Livsöden rullas upp och släktingar får efterlängtade svar – och ibland också miljoner, skriver SVT om sitt eget program.

Kattis Ahlström svävade i ovisshet

Inför den här säsongen hade dock programserien svävat i ovisshet. Länge var det osäkert om ”Arvinge okänd” skulle komma tillbaka. Den föregående säsongen sändes 2021, innan SVT lade tittarfavoriten på is. Men 2024 var det alltså tillbaka igen.

– Ett tag såg det ut som att det inte skulle bli något mer, det var pandemin och svårt att resa, men nu har vi spelat in en ny säsong som kommer efter sommaren, har Kattis Ahlström berättat i en intervju med Femina.

Ahlström, som också leder den populära frågesporten ”Muren” i public service-kanalen, berättade också att ”Arvinge okänd” ger starkt intryck på de medverkande.

– Folk blir alltid glada för ett svar, det slår aldrig fel. Det kan vara något så hemskt som ett dödsbud, men man ser att de blir lättade av att få en förklaring, det är en pusselbit som hamnar rätt. Det blir man väldigt berörd av, säger hon.

Det sista avsnittet för säsongen sändes på torsdagskvällen, och ledde spåren såväl till Boston som till Ungern.

Osäkra framtiden för programmet i SVT – tittarnas krav

Nöjeslivet har varit i kontakt med SVT angående programseriens framtid, och det är ännu så länge osäkert om ”Arvinge okänd” får en fortsättning eller inte. Senaste gången programmet tog uppehåll varade pausen i tre år.

– Angående ”Arvinge okänd” har vi inget besked just nu att ge. Vi får lov att återkomma när vi vet mer, skriver kanalens pressansvariga i ett meddelande till Nöjeslivet.

Får tv-tittarna ett finger med i spelet är dock svaret givet. Massor av läsare har hört av sig till redaktionen via Facebook under kvällen och morgonen med åsikter om programmets framtid.

– Mycket intressant och spännande program, hoppas på fortsättning med samma programledare, skriver en tittare i en kommentar.

– Det måste få komma igen, det är såå bra och intressant, skriver en annan tittare.

– Kommer att sakna dessa program, skriver en tredje.

– Hoppas verkligen att de kommer tillbaka i rutan. Skippa något tjatigt kändisprogram istället, finns för mycket ”lekskolor” idag för dessa personer, skriver en fjärde.

Vad tycker du om detta? Vill du se en ny säsong av ”Arvinge okänd”? Skriv gärna en kommentar!

LÄS MER