Foto: TV4

Dregens beteende i ”Så mycket bättre” överraskade verkligen

Årets säsong av ”Så mycket bättre” är tillbaka, och nu inser man verkligen varför man har saknat det så mycket. Det första avsnittet hade alla ingredienser för en lyckad säsong, och nu längtar jag redan efter nästa söndag!

Detta är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Inför årets säsong var jag faktiskt osäker på om det ens skulle vara värt att titta. Jag kände inte starkt för namnen som var med och tyckte att ”Så mycket bättre” tappat lite för varje år. Men jag måste erkänna – jag blev glatt överraskad.

Dregen lyfte hela programmet

Det var flera artister som bidrog till att det första avsnittet blev en succé, men en stjärna stack ut lite extra för mig, och det var Dregen. Han kom in med så mycket positiv energi och bjöd verkligen på sig själv.

När han plockade fram sin telefon för att lära Louise Lennartsson hur man jagar Pokémons i Pokémon GO – bara för att själv bli för insatt och försvinna in i buskar med blicken klistrad vid skärmen – kan det ha varit en av säsongens höjdpunkter redan i första avsnittet!

Dregens charm och utstrålning verkade också smitta av sig på resten av gänget, som blev både bekvämare och mer avslappnade.

Men det fanns fler som imponerade. Sophie Zelmani, till exempel, var så gullig och blyg, och det värmde att se hur stöttande alla var mot henne. Det skapade en riktig familjekänsla vid bordet.

Även Simon Superti var en positiv överraskning. Jag hade ingen större koll på honom varken som artist eller person, men hans öppenhet och förmåga att dela starka och personliga berättelser gjorde det omöjligt att inte känna empati.

Arja Saijonmaas nummer blev det perfekta avslutet

Redan innan avsnittet var slut visste jag att jag skulle följa hela säsongen. Men när Arja Saijonmaa klev upp för att framföra Simon Supertis hjärtskärande låt om vännen som han förlorat kontakten med – då stannade tiden.

Det var så vackert och känslosamt att hela bordet satt i tårar, och om jag ska vara ärlig hade jag svårt att hålla tillbaka mina egna. Det blev det perfekta slutet på ett avsnitt som påminde oss om vad ”Så mycket bättre” kan vara när det är som bäst – både underhållande och berörande.

Vad tycker du om årets säsong av ”Så mycket bättre”? Kommentera gärna på vår Facebook-sida.

LÄS MER:
* Benjamin Ingrossos stora nyhet: ”En dröm som gått i uppfyllelse”
* Efter ”Arvinge okänd”-finalen – tittarna vill se mer av programmet i SVT