Foto: FREDRIK SANDBERG / TT, TV4

Pär-Ola Nyströms liv idag – 12 år efter ”Bonde söker fru”

Pär-Ola Nyström gifte sig med brevskrivaren Louise Löfgren när han medverkade i ”Bonde söker fru” 2011. Men två år senare skulle äktenskapet ta slut och en mediecirkus följde. Så ser hans liv ut idag – 13 år senare.

”Bonde söker fru” är TV4:s långkörare där programledaren Linda Lindorff hjälper bönder att hitta den stora kärleken och någon att dela deras liv på gården med.

Varje år samlas nya bönder utanför Sundbyholms slott i väntan på att få dejta de många brevskrivare som har visat sitt intresse.

Många gånger leder det till en lyckad upplevelse, som för hunk-bonden Joacim Rickling, som hittade kärleken i Caroline Kejbert. Tillsammans har de idag två barn.

Men ibland blir resultatet inte lika framgångsrikt. Henrik Kullander fick se samtliga av sina brevskrivare lämna under programmets gång.

Det finns även de som har hittat kärleken, men vars liv blivit mer kaotiska efter sin medverkan i programmet. En av dessa är Pär-Ola Nyström, som deltog i programmet 2011.

Han presenterades som den 37-åriga hästbonden från Fjugesta, i närheten av Örebro. Han hade en stor passion för hästar och hade tre barn.

Till en början såg det ut att bli en lyckad medverkan för Pär-Ola då han trodde att han hittat den stora kärleken när han gifte sig med brevskrivaren Louise Löfgren.

Bonden Pär-Olas stormiga kärleksliv

Men två år efter lyckan i ”Bonde söker fru” skulle han hans äktenskap komma till ett slut.

Efter att media avslöjat Pär-Olas kamp mot kronofogden, ett hemligt kärleksbarn och relationer med flera yngre kvinnor – däribland en 16-åring – fick Louise Löfgren nog. I början av 2013 lämnades skilsmässoansökan in till Örebro tingsrätt, enligt Aftonbladet.

Relationen tog slut och Pär-Ola inledde en relation med hästtjejen Lina, 27, som delade hans stora passion för ridsport. Men det blev en kortvarig romans.

Men förhållandet blev kortvarigt. I juli 2013 avslöjades det att Pär-Ola återigen hade funnit kärleken – denna gång med ännu en hästtjej, 23-åriga Therese Alvarsson från Varberg.

Några månader senare skickade hon ett mejl till ”Klick!” där hon förklarade varför det hade hade tagit slut med bonden.

Jag är glad att jag, i ett såhär tidigt stadie av förhållandet, insåg att Pär-Ola inte är den personen jag kan dela mitt liv med. Jag mår bättre utan honom och behöver inte hans problem på mina axlar.”, skrev hon till tidningen.

Så ser Pär-Ola Nyström ut idag

Efter framgångarna i ”Bonde söker fru” fick Pär-Ola även testa på andra program som ”Fångarna på fortet” och Let’s Dance, där han tyvärr åkte ut först efter att inte lyckats imponera på juryn med sin rumba. Det blev dock inga fler program för bonden.

Den senaste uppdateringen Pär-Ola gav om sitt kärleksliv idag är i en intervju med Hänt från 2019, då han berättade att han hade en ny kärlek som han ville hålla hemlig.

– Därför att jag tidigare tagit miste på tjejer. Jag är inte världens bästa kvinnokännare. Innan jag outar en flickvän vill jag känna mig helt säker på förhållandet. Helt säker kan man i och för sig aldrig vara, men jag har berättat om tidigare relationer och då har det gått så där…, sa han till tidningen då.

Om de fortfarande är tillsammans går inte att slå fast då han inte visar upp någon kärlek på sina sociala medier. Däremot har han delat nya bilder på sig själv på Facebook.

Han jobbar fortfarande med ridsport och driver även en podcast kring ämnet, Clearroundpodden, ihop med en kompis.

Louise Löfgrens återförenades med bonden Pär-Ola Nyström

Så sent som i maj valde exfrun Louise Löfgren att tala ut om allt som hände i programmet för 12 år sedan. Hon förklarar att mediacirkusen runt deras relation satte en press på dem och gjorde uppbrottet mer fientligt.

– Det var tufft när vi gick isär för man blev ovänner, tyckte olika saker och jag hade flyttat ganska långt upp till Örebro och skulle flytta hem så det var tufft, vi blev ovänner, och sa säkert mycket dumt om varandra som vi idag säkert inte hade velat säga, säger Lousie i Ridsportspodden Island.

Vidare avslöjade Louise att de träffades för första gången sedan skilsmässan under våren 2024.

– Vi blev ju lite ovänner jag och Pelle när vi skildes åt, men nu var det 12 år sedan, och vi träffades faktiskt för första gången för tre veckor sedan på Göteborg horseshow och det var jättekul att ses, säger Louise i podden.

Och pratade om hans kärleksliv efter programmet.

– Jag vet ju att han träffade någon annan, men det var ingen som hade med ”bonde” att göra.

Kommer du ihåg bonden Pär-Ola Nyström? Kommentera gärna vem som är din favoritbonde någonsin på vår Facebook-sida!

LÄS MER:
* Karl Petter Bergvalls liv efter ”Bonde söker fru”
* Så lever Bonde-Fredrik Karlsson idag – 17 år efter succén i TV4