Foto: BERTIL ERICSON / TT, Youtube/TV4

Per-Martin Svensson från ”Bonde söker fru” 2006 – han bytt karriär

För 18 år sedan debuterade han på tv i den första säsongen av ”Bonde söker fru”, där han blev känd som ”Snyggbonden”. Tyvärr blev det ingen lyckad kärlekshistoria i programmet, men efteråt återförenades han med sin ungdomskärlek efter 40 år.

Idag lever Per Martin ett helt annat liv och har lagt bondelivet bakom sig.

Linda Lindorff är tillbaka med en ny säsong av ”Bonde söker fru”, där hon ska hjälpa ensamma bönder att hitta den stora kärleken för 19:e gången i följd.

När programmet hade premiär 2006, blev det en omedelbar succé, som år efter år har lockat till sig tittare utan att ändra det ursprungliga konceptet.

En av de som testade lyckan i programmet i den allra första säsongen var snyggbonden Per-Martin Svensson från Tomelilla. Men tyvärr blev det ingen lyckad säsong då han fick se sin sista brevskrivare, Martina övertalas att lämna gården av programledaren Linda.

Återförenades med kärleken efter 40 år isär

Även om han lämnade ”Bonde söker fru” lika ensam som han kom dit blev han snabbt förälskad i en kvinna utanför programmet, som han även gifte sig med.

Men äktenskapet tog slut några år senare och Per-Martin var återigen singel. Det var då som hans vägar korsades med en gammal förälskelse från ungdomen – Carolina Sandberg, som idag är en välkänd operasångerska.

– Till och med våra syskon gick i samma klass och våra föräldrar kände varandra sedan tidigare. Hennes mor var distriktssköterska och har tagit hand om mig och mina syskon när vi var barn, har Per-Martin Svensson berättat för Expressen.

Efter lite kontakt på Facebook bjöd Carolina bonden till Göteborg där hon spelade i en teaterpjäs på Kronhuset. Efter föreställningen bjöd Per-Martin på middag och sedan dess har de hållit ihop.

– Det sa pang, bom och vi blev jättekära. Och det är vi fortfarande, berättar Carolina för Ystads Allehanda.

Paret förlovade sig samma år och planerade att gifta sig, men livet kom emellan. Familjen drabbades av både dödsfall och bröllop – och sedan kom pandemin, som gjorde stora fester omöjliga.

Men efter en lång väntan kunde de i somras äntligen säga ”ja” till varandra i Kverrestads kyrka, med 92 bröllopsgäster närvarande.

– Sicken fest det var. Jag njöt hela tiden, sa Per-Martin till tidningen efter bröllopet.

– Ja, det blev världens partaj och vi hade så roligt. Allt blev perfekt och det var så härligt att hylla kärleken, tillade Carolina.

Båda har barn från tidigare relationer. Carolina har barnen Eugen och Hilma, medan Per-Martin har Alexander och Izabella.

Tillsammans har de hundarna Bruce, en vorsteh, och Hendrix, en shetland sheepdog.

Per-Martin Svensson lämnade bondelivet bakom sig

Idag lever Per-Martin ett helt annat liv än tidigare. Han är inte längre bonde utan jobbar som ordförande Tomelilla kommunstyrelse med partitillhörighet moderaterna.

På bilden nedan syns han ihop med hustrun Carolina på premiären av ”Joyride the musical” på Malmö Opera.

Carolina Sandberg och Per-Martin Svensson på premiären av "Joyride the musical".
Carolina Sandberg och Per-Martin Svensson på premiären av ”Joyride the musical”. Foto: Johan Nilsson/TT

Vilken annan bondes liv är du nyfiken på? Kommentera gärna på vår Facebook-sida!

LÄS MER:
* Så ser första ”Bonde söker fru”-bebisen ut idag – 14 år senare
* Pär-Ola Nyströms liv idag – 12 år efter ”Bonde söker fru”