Foto: TV4

Lukas tar över dejten med bonde-Alma och får killarna att rasa

Vi har nu gått in i nästa fas av ”Bonde söker fru”, där de som valts ut efter speeddejtingen får en chans att vinna böndernas uppmärksamhet under en gruppdejt. Konkurrensen är som alltid stenhård när alla kämpar om värdefull tid med bonden – tid som är knapp.

Och bland Almas brevskrivare är det en deltagare som sticker ut och starka känslor hos de andra – Lukas, 22.

”Bonde söker fru” är tillbaka med ny säsong när Linda Lindorff återigen har tagit sig an utmaning att hjälpa bönder hitta kärleken. Årets deltagare är mjölkbonden Isak, 30, mjölkbonden Anders, 34, westernryttaren Göran, 69, och mjölkbonden Alma, 24.

Hittills har bönderna hunnit dejta sina många brevskrivare i den klassiska ”speeddejtingen” och har bestämt vilka av dem som ska få följa med på gruppdejten, som är nästa fas i programmet.

Brevskrivaren Lukas tar över gruppdejten

Under gruppdejten ska bonden välja en aktivitet som förhoppningsvis kan visa upp brevskrivarnas personligheter. Men i Almas fall var det en brevskrivare som, enligt de andra, visade lite för mycket personlighet.

Lukas, 22, tar snabbt ledningen när alla är samlade. Han erbjuder sig att öppna en flaska bubbel, tar över samtalet och börjar ge direktiv till de andra.

När gänget sätter sig på en filt placerar sig Lukas så nära Alma han kan.

– Ät i tystnad, så kan jag prata istället, säger han till sina medtävlande medan han plockar bort bladet på en jordgubbe.

– Jaha vad vill du prata om då?, frågar Alma.

Då vänder Lukas sig mot bonden och startar en konversation om Harry Potter som får resten att känna sig uteslutna.

Efter någon minut byter Alma samtalsämne och berättar att hon har planerat en dans som aktivitet och alla ställer sig på rad för visa upp sina bästa danssteg.

När de är klara pausar Alma musiken och frågar om alla tycker det var kul till vilket alla svarar ”ja”, utom Lukas som har tankarna någon annanstans.

– Får jag låna dig en sväng, Alma?

Alma ser något överraskad ut men går med på förslaget. När de går iväg vänder hon sig om och säger till de andra:

– Och så var det en dryckespaus så länge.

Brevskrivarna rasar mot Lukas

Lukas beteende gick inte obemärkt förbi. Flera av de andra brevskrivarna uttryckte sitt missnöje.

– Lukas var ju väldigt snabb, pang på rödbetan på en gång. Det var ju lite frustrerande för jag ville vara snabbare på rören där, säger Ted.

– Det var min plan från början, men jag tänkte väl ge henne lite utrymme och andas ut, dricka vatten kanske… men ja, säger Carl-Fredrik.

Även tidigare i programmet uttryckte Carl-Fredrik sin frustration.

– Den som alltid ska vara närmst och prata först är Lukas, säger Carl-Fredrik i synken.

Samma gäller Göran som störde sig på att Lukas ville bestämma över de andra.

– Lukas har ändå gått in i någon slags form av ledarroll känner jag, men så vet han inte att jag har samma målsättning som honom, säger Göran.

Själv var Lukas medveten om att hans framfusighet kunde vara riskabel men såg det som nödvändigt för att få egen tid med Alma.

– Det var lite otaktiskt kanske att inte dricka innan, jag blev jättetorr i halsen, men jag tänkte att antingen blir jag först eller så blir jag inte först, säger han till Alma.

Vad tyckte du om Lukas beteende i programmet? Kommentera gärna på vår Facebook-sida.

LÄS MER:
Lukas beteende i ”Bonde söker fru” är ett ruskigt övertramp

Pär-Ola Nyströms liv idag – 12 år efter ”Bonde söker fru”

 

Läs mer om...