Foto: TT/TV4

Henrik Alsterdals födelsedagsfirande med familjen

Henrik Alsterdal är ett välkänt ansikte för TV4-tittarna och har varit en del av kanalen i över två decennier. Nu har det blivit dags för profilen att fylla 45 år, och för Nöjeslivet berättar han hur födelsedagen ska firas.

Henrik Alsterdal började sin karriär för många år sedan i radiovärlden och på Mix Megapol, men hans tid där blev kortvarig. Redan två år senare klev han in på TV4, och resten är, som man brukar säga, historia.

För många tv-tittare är han mest känd som nyhetsankare, men år 2019 blev Henrik också en av de första programledarna i det nystartade nyhetsprogrammet Efter fem. Det har snabbt blivit ett av Sveriges mest populära nyhets- och aktualitetsprogram, och Henrik har en central roll i dessa framgångar. Programmet sänds varje vardagseftermiddag och täcker allt från stora nyhetshändelser till livsstilsinslag – och för Henrik innebär det en vardag fylld av snabba beslut och fartfyllda arbetsdagar.

Men arbetet på TV4 har inte bara betytt framgång i karriären för Henrik, utan mycket mer än så. Det var nämligen genom jobbet kanalen som han och maken Anders Pihlblad lärde känna varandra. Under tidigt 2000-tal lärde de känna varandra genom arbetet. De blev ett officiellt par 2006 och sedan dess har de kilat stadigt.

Idag har paret varit tillsammans i 18 år och gifta i 12 av dem, och även välkomnat barnen Nike och Erling till världen, som de har tillsammans med två mammor som de står nära.

Henrik Alsterdals födelsedag

Och nu har det blivit dags för familjen att utbringa ett fyrfalgit leve för Henrik, som fyller 45 år. I ett meddelande till Nöjeslivet berättar han hur de ska fira:

”Jag kommer att sända Efter fem på min födelsedag så det blir inte så mycket firande. Men jag hoppas bli uppvaktad lite lagom av familjen innan jobbet. Själv brukar jag inte göra så stor grej av att jag fyller år, men Anders som tycker att födelsedagar är väldigt viktiga har säkert hittat på något. Får jag en god middag när jag kommer hem från jobbet är jag nöjd!,” skriver han.

Trots det arbetsschemat verkar det helt enkelt som att Henrik lär bli fint uppvaktad, och även om dagen börjar i TV4-studion så avslutas den där han trivs som bäst – med sina nära och kära.

Stort grattis på födelsedagen, Henrik! Vi hoppas du får en fantastisk dag!

LÄS MER