Foto: TV4

Axel Pileby firar sin födelsedag – fyller 38 år

Axel Pileby har saknats i rutan de senaste dagarna. Anledningen är att programledaren har rest utomlands – så ska han fira sin födelsedag.

Efter sin praktik hösten 2010 fick Axel Pileby en tjänst på Expressens sportredaktion och blev snart ett välbekant ansikte i deras tv-sändningar. Men efter fem år med tidningen ville han hitta en ny utmaning.

Så började Axel Pileby på TV4

Han tog upp telefonen och ringde till TV4 för erbjuda sina tjänster – och kanalen nappade direkt.

– Det är egentligen inte min stil, för jag är ingen kaxig typ men så här i efterhand får jag väl säga att det var rätt framåt, har Axel berättat för Hemtrevligt.

Han blev erbjuden en projektanställning och sa upp sig från sitt fasta jobb på Expressen. Men Axel kände sig säker på att det var rätt steg i karriären.

Till en början tog han hand om sportnyheter i Nyhetsmorgon, men 2019 kom hans första riktigt stora roll. Axel Pileby blev erbjuden en tjänst i det nystartade projektet ”Efter fem”, där han fick dela programledarskapet med några av kanalens största profiler – Tilde de Paula, Anna Brolin och Henrik Alsterdal.

Och redan samma år som programmet hade premiär vann det en Kristallen i kategorin ”Bästa nyhets- och aktualitetsprogram”.

Axel Pileby har blivit pappa

Det är nu fem år sedan Axel Pileby var med och lanserade ”Efter Fem,” som idag har blivit ett av TV4:s mest populära program.

Genom åren har tittarna fått veta en hel del om programledaren, till exempel att han hatar ost, och också fått en inblick i hans privatliv.

För tre år sedan blev Axel och hans sambo Felicia föräldrar när de välkomnade sin dotter, Lärke, till världen

Så firar Axel Pileby sin födelsedag

Axels kollegor är vanligtvis bra på att uppmärksamma födelsedagar i sändning, men i år blir det svårt att få honom att delta i sitt eget firande. Programledaren är nämligen på andra sidan Atlanten!

Axel Pileby befinner sig just nu i New York, där han firar både sin egen födelsedag och sambon Felicias 30-årsdag.

Jag och min flickvän är i New York och firar hennes 30-årsdag i efterskott. Passande nog ’råkade’ resan sammanfalla med min födelsedag så något sorts firande får vi ju styra upp.”, skriver Axel Pileby till Nöjeslivet.

Vad de ska hitta på under dagen är fortfarande lite av en överraskning för honom, men han anar att Felicia har något planerat. Dessutom har han en egen liten present till sig själv i åtanke.

Känner jag Felicia rätt har hon säkert någon plan – hon älskar födelsedagar! Blir garanterat god mat, några drinkar och så har jag sett ett par skor jag måste handla till mig själv! Bara att vara i New York är magiskt så oavsett vad vi hittar på kommer det att bli kanon!”, skriver Axel.

Ett stort grattis på födelsedagen, Axel och Felicia! Hoppas ni får ett fantastiskt firande!

LÄS MER: 
Anna Brolins oväntade snuskprat i TV4 – får Axel Pileby att flämta av rodnad
Tilde de Paulas nya framtidsbesked – bekräftar beslutet med TV4

 

Läs mer om...