Foto: SVT, Instagram

Martin ”E-Type” Erikson om dottern Izadoras otäcka olycka

Martin ”E-Type” Erikson och Melinda Jacobs har nyligen gått igenom alla föräldrars mardröm – dottern Izadora ligger nämligen inlagd på sjukhus efter en akut operation.

Nu har pappa E-Type valt att ta till orda på sina sociala medier.

Det var på måndagen som Melinda Jacobs gick ut med att dottern Izadora, 1, som hon har tillsammans med maken Martin ”E-Type” Erikson, vårdas på sjukhus sedan en tid tillbaka.

Anledningen var att Izadora till en början blev väldigt sjuk. När föräldrarna tog henne till sjukhus så upptäckte läkarna på röntgenbilder att dottern svalt ett knappcellsbatteri. Akut kallades Izadora in för operation.

– Många har ingen aning om hur farliga dessa batterier är och det är därför som vi nu väljer att dela det här. Kan man förhindra att ett enda barn till behöver vara med om det så är det värt det, säger Melinda Jacobs till Aftonbladet.

Båda föräldrarna har naturligtvis blivit väldigt tagna av den otäcka händelsen. Det hade kunnat sluta betydligt sämre för Izadora, men lyckligtvis är hon nu på bättringsvägen.

E-Types egna ord om händelsen

Martin ”E-Type” Erikson har efter de turbulenta veckorna valt att ta tillfället i akt och gå ut på sin Instagram för att berätta om händelsen.

Kära vänner och följare. Jag har varit lite frånvarande här eftersom min älskade dotter av misstag svalde ett sådant hemskt runt litet så kallat knappcellsbatteri för nästan 2 veckor sedan. Konsekvenserna av det kan vara katastrofala. Vi har haft extrem tur eftersom hon nu är uppe och springer igen. I bästa fall kommer vi att kunna lämna sjukhuset snart”, skriver E-Type i ett inlägg (översatt till svenska).

Samtidigt vill han gå ut och varna andra föräldrar för farorna med de små batterierna:

Det här har inget med min musik att göra, men jag skulle vilja vara med och sprida budskapet om hur dessa otroligt vanliga batterier är livshotande för små barn. De finns i leksaker, klockor, gratulationskort, nycklar, airtags, termometrar… i nästan alla hem på jorden. Vi har försökt att skydda vårt hem från allt som kan tänkas vara farligt för barnen, men vi har inte lyckats. Du får gärna sprida den här kunskapen också. Men som sagt, nu får vi snart åka hem med vårt lilla mirakel så mitt hjärta håller på att explodera av lycka för detta. Och mycket snart ser jag er på turné igen! Skål, kramar & släng eller göm era batterier! Hurra för vår svenska sjukvård!

Stödet från följarna

Det är många som valt att uttrycka sitt stöd för familjen efter den svåra och kämpiga tiden.

Tack och lov att hon är på bättringsvägen. Tack för att ni delar med er”, skriver en följare.

Kramar i massor till er”, skriver en annan.

Men gud va otäckt, tur att allt gick bra till slut ändå. Tack för att ni berättar, bra att veta när man har småttingar. Styrka och kärlek”, skriver en tredje.

Alla tankar går till er i familjen!

LÄS MER: