Foto: Instagram

Marcus Noterius har tagit paus från sociala medier

Marcus Noterius är den folkkära reportern och tv-profilen som ständigt har nya upptåg på gång.

Nu berättar han varför han varit frånvarande på sociala medier under en period.

Marcus Noterius är en svensk journalist och programledare som har gjort sig känd för sin sprudlande energi och charmiga, avslappnade stil. Många känner igen honom från TV4: s ”Nyhetsmorgon”, där han ofta rapporterar från oväntade miljöer och gör reportage med en personlig touch. Han är inte rädd för att kasta sig in i både roliga och utmanande uppdrag – oavsett om det handlar om att vinterbada, testa extrema sporter eller prova på nya kulturfenomen.

Noterius har tidigare jobbat med både radio och tidningar, men det var som tv-reporter han blev ett välkänt ansikte. Med sin naturliga nyfikenhet och positiva energi lyckas han göra även de enklaste vardagsreportagen underhållande och engagerande. Hans lättsamma framtoning har gjort honom till en favorit bland tv-tittarna.

Marcus Noterius om sin ”detox”

Marcus Noterius har sedan några dagar tillbaka varit frånvarande på sina sociala medier, vanligtvis är han en flitig användare och håller ofta sina följare uppdaterade. Nyligen gick han ut på Instagram och berättade om anledningen till varför han tog en paus.

Har haft en ”sociala medier-detox” i tre dygn. Har inte varit inloggad på tre dygn – sedan i söndags. Helt och hållet självvalt. Sociala medier är ju skoj och kan vara bra och för mig även ett viktigt arbetsverktyg. Men för mig kan det också innebära en känsla av stress och kan också leda till ett oönskat beteende där jag loggar in och bara ”slö-skrollar”. Så dessa tre avsaknad av sociala medier/dygn har varit väldigt nyttig för mig. Känner mig lugnare och mer tillfreds”, skriver Marcus Noterius i ett inlägg.

Får medhåll från följarna

Bland kommentarerna på Marcus inlägg så är det många som uttryckt sympati och förståelse för Marcus.

Bra tänk, kroppen behöver lugn o ro emellanåt, skönt för dig”, skriver en person.

Du är ju bara bäst. Tänk om fler anammade det. Njut av hösten o sköt om dig”, skriver en annan.

Du är ett riktigt föredöme Marcus! Fler borde ta efter och lägga ifrån sig mobilen lite oftare.

LÄS MER:

 

Läs mer om...