Foto: Instagram, TV4

Melinda Jacobs om Izadoras mående

I dagarna gick både Melinda Jacobs och Martin ”E-Type” Erikson ut och berättade om deras dotters otäcka olycka.

När Melinda Jacobs gästade TV4:s Efter fem under tisdagen så hav hon en uppdatering kring dottern Izadoras mående.

Det var i måndags som Melinda Jacobs, 40, och Martin ”E-Type” Erikson gick ut på sociala medier och beskrev de svåra veckorna som familjen genomlidit. Dottern Izadora, 1, svalde nämligen ett knappcellsbatteri utan föräldrarnas kännedom, vilket gjorde henne mycket sjuk.

– För två veckor sedan så blev hon ledsen på kvällen och pekade på halsen och munnen. Vi tittade i munnen och lös med ficklampa men vi ser ingenting. Sedan går det en timme och hon får feber och vi ger Panodil, som man gör, och tänkte att hon håller på att bli sjuk, hon har fått en halsinfektion eller någonting, säger Melinda Jacobs i Efter fem.

Sökte vård akut

På morgonen efter så klarade inte Izadora av att äta, vilket gjorde att föräldrarna sökte vård omgående.

– Vi åker till akuten och efter mycket och men där så blir det till slut en röntgen som visar att det sitter ett batteri i matstrupen, säger Melinda.

Därefter gick det snabbt. Läkarna förstod direkt att läget var akut och att Izadora behövde opereras.

– Det tog bara 30 minuter innan hon låg på operationsbordet och efter det gick allting jättefort, de tog det på största allvar. Efter det så låg hon i respirator ett tag och sedan följde fyra dygn på intensiven som var vidriga, berättar Melinda i Efter fem.

Så ser framtiden ut

Sedan dess har Izadora legat inlagd på sjukhus och har endast sondmatats. Förhoppningen är att de snart ska få komma hem igen och att allt ska gå bra.

– Nu de närmsta dagarna ska vi åka hem och börja med mat i liten mängd och hoppas att det ska gå bra.

Hoppas att allt går bra och att Izadora mår bra trots omständigheterna.

LÄS MER: