Foto: Christine Olsson/TT, Claudio Bresciani/TT

Stellan Skarsgård har åkt fast för en skattemiss

Skådespelaren och världsstjärnan Stellan Skarsgård har åkt dit för en miss i deklarationen – nu är han tvungen att betala tusentals kronor till Skatteverket.

Stellan Skarsgård är en av Sveriges mest älskade skådespelare och en riktig veteran både på den svenska och internationella filmscenen. Med sin djupa röst, karismatiska närvaro och breda skådespelartalang har han tagit plats i allt från svenska draman till stora Hollywoodproduktioner.

Stellan föddes 1951 i Göteborg men växte upp på flera olika platser i Sverige, då hans föräldrar flyttade runt mycket. Hans karriär började tidigt på teaterscenen och i svenska filmer. Under 80-talet blev han ett känt ansikte genom roller i filmer som Den enfaldige mördaren och Mitt liv som hund.

Men det var på 90-talet som Hollywood fick upp ögonen för honom. Hans internationella genombrott kom med filmen Breaking the Waves (1996), där han spelade mot Emily Watson i Lars von Triers gripande drama. Senast har vi sett Stellan Skarsgård i filmer och serier så som Dune, Chernobyl och Mamma Mia!-filmen.

Även de flesta av Stellans barn har valt att gå i sin pappas fotspår och är även dem stora skådespelare – Alexander, Gustav och Bill Skarsgård är de som kanske är mest kända av barnen än så länge.

Stellan Skarsgårds skattesmäll

Nyligen har det kommit fram att Stellan Skarsgård, som tjänar stora pengar på sitt skådespeleri, åkt fast för en skattemiss. Aftonbladet var först med att rapportera om händelsen.

Stjärnan ska helt enkelt att missat att deklarera för den miljoninkomst som han tjänat i Storbritannien 2021, vilket Skatteverket noterat. Enligt tidningen så förklarar Stellan missen med att han trodde att delar av inkomsten skulle betalas ut under 2022.

Skatteverket har godkänt förklaringen av det så kallade periodiseringsfelet, men Stellan tvingas ändå betala en straffavgift på 112 000 kronor.

LÄS MER:

 

Läs mer om...