Foto: Instagram

Christina Schollin visar upp utseendeförvandlingen

Christina Schollin har haft en imponerande och långvarig karriär som skådespelare, men hon har nyligen meddelat att hennes nuvarande roll i Fanny och Alexander blir den sista. Nu delar hon med sig av bilder från uppsättningen – där hon ser helt oigenkännlig ut.

Lyssna på Rickard Olssons nya succépodd här:

Christina Schollin, 86, har en imponerande scenkarriär som sträcker sig över nästan sjuttio år. Hennes filmdebut ägde rum redan 1956 i filmen ”Swing It, fröken”, och två år senare inledde hon sina studier vid Dramaten.

Under sin långa karriär har Schollin blivit hyllad för sina roller i klassiska verk som Köpmannen i Venedig och Änglar, finns de?. År 1982 gjorde hon ett minnesvärt intryck som Lydia i Ingmar Bergmans julklassiker ”Fanny och Alexander”.

I år gör Christina Schollin comeback i en välkänd föreställning, men denna gång i en helt annan roll. Den sätts upp på Teater Galeasen i samarbete med Dramaten och Uppsala Stadsteater. När ridån sedan går ner, kommer Christina att tacka för sig och avsluta sitt kapitel på scenen.

Christina Schollin lägger ner karriären

Trots att hennes comeback med ”Fanny och Alexander” har hyllats stort har Christina bestämt sig för att detta blir sista gången i rampljuset.

– Det här är min sista roll. Då inser jag att livet kan bjuda på flera överraskningar, men det är inget som jag planerar – även om jag älskar utmaningar, säger Christina Schollin till Aftonbladet.

Föreställningen ”Fanny och Alexander” pågår under hösten på Teater Galeasen, fram till den 20 december.

Christina Schollin visar upp utseendeförvandllingen

Slutet som skådespelare närmar sig för Christina som blickar tillbaka på sina roller. På Instagram delar hon nu med sig av bilder från sina olika ”ansikten”, där det bland annat handlar om rollen som farmor Lydia och från hennes roll i drottningen Macbeth, från 2022.

Mina olika ansikten. Privat ser jag ut som på bild nummer ett. Bild nummer två är från föreställningen av Macbeth som jag spelade på Dramaten. Där spelar jag drottning. Bild nummer tre är en bild där jag ser ut som farmor i Fanny och Alexander på Teater Galeasen.”, skrev Christina på Instagram.

Skrolla till bild två och tre för att se Christina oigenkännlig!

Efter att ha delat bilderna hyllades Christina av följarna för sin mångsidighet och sitt varma leende. De var även överens om att den första bilden var favoriten.

”Fina bilder alla tre, men bild 1 visar Christina med med sin underbara livsglädje!”

”Så fin på alla tre bilderna. Den finaste bilden är ändå nummer 1 på dig som du ser ut. Så fin!”

”Du är lysande i alla ansikten.”

LÄS MER:
* Christina Schollins ärliga ord – efter intervjun hos Tilde
* Starka reaktioner efter bröllopsbilderna på Christina Schollin – klädvalet alla pratar om: ”Wow”

 

Läs mer om...