Missen i Efter Fem får tittarna att rasa

Under onsdagens sändning bestämde sig ”Efter Fem” för att uppmärksamma en särskild dag. Tittarna blev dock besvikna på programmet för att de missade andra viktiga datum.

´”Efter Fem” är ett aktuellt nyhetsprogram på TV4 som tar upp allt från dagens stora händelser till intressanta samtalsämnen. Det sänds live och leds av olika programledare som bjuder in gäster, experter och profiler för att prata om det senaste som händer i Sverige och världen.

Tittarna rasar mot ”Efter Fem”

I och med att programmet sänds dagligen måste de ständigt leta fram nya ämnen att prata om, och vanligtvis är tittarna nöjda med innehållet. Men under onsdagens program var det flera av dem som blev besvikna.

”Efter Fem” pratade nämligen om att det var ”Alla chefers dag” – men tittarna röt ifrån när programmet missade två andra viktiga datum.

Varför uppmärksammar ni inte att det är World Food Day idag? För att minska matsvinnet och få folk att reflektera över värdet i maten vi äter och äta mera hållbart.”, skriver en person på Efter Fems Facebook.

Det är även: Idag, 16 oktober, inträffar Alla kan rädda liv-dagen, den internationella hjärtstoppsdagen som firas över hela världen för att uppmärksamma vikten av att kunna hjärt- och lungräddning (HLR) samt kunna använda.

Det är World Food Day idag också, mycket viktigt med tanke på att hälften av maten som produceras slängs bland annat på grund av EU:s sjuka regler på gurkors längd, tomaters storlek, bananer måste alla ha samma längd i en klase osv. Och att man i i hushållen slänger 1 av 4 matkassar fulla med fullt ätbar mat varje månad. Väldigt viktigt då vi över 2 miljarder människor som svälter varje dag

Ja, lite viktigare än det andra

LÄS MER: 
* Maria Forsblom och Anders Pihlblad hyllas
* Ullared-Maritta har varit med i olycka med bilen

 

Läs mer om...