Foto: TT

Stellan Skarsgårds äktenskapsförord med hustrun Megan Everett

Stellan Skarsgård, en av Sveriges mest internationellt framstående skådespelare, har haft en imponerande karriär både inom svensk film och internationella storfilmer. Men bakom kulisserna finns en annan viktig del av hans liv – hustrun Megan Everett, som han har varit gift med sedan 2009.

När de gifte sig kom de överens om att skriva ett äktenskapsförord – det gäller om de skulle gå skilda vägar.

Stellan Skarsgård är utan tvekan en av Sveriges allra största skådespelare. Han har medverkat i många Hollywoodfilmer genom åren som, ”Good Will Hunting”, ”Pirates of the Caribbean”. Han hade även en roll i Oscarsbelönade succén Oppenheimer.

Under stora delar av sin karriär var Stellan gift med exfrun My Skarsgård. De träffades när de var unga och fick hela sex barn ihop, som alla utom en har gått i sin pappas fortspår.

Men efter ett 32 år långt äktenskap bestämde sig Stellan och My för skiljas sommaren 2007, och det dröjde inte länge innan Stellan hade en ny kärlek, 25 år yngre Megan Everett.

Stellan Skarsgårds uppgörelse med 25 år yngre hustrun Megan Everett

Efter att ha varit sambor i över ett år tog Stellan Skarsgård och Megan Everett nästa steg i relationen och gifte sig den 12 januari 2009 i Nacka stadshus.

Nu har de varit gifta i 15 år och delar två söner ihop, Ossian Skarsgård och Kolbjörn Skarsgård. Men det visar sig att makarna även har en särskild uppgörelse ifall att de skulle välja att gå skilda vägar.

Enligt äktenskapsförorden ska Stellan Skarsgård och hans fru Megan Everett dela alla sina tillgångar lika, men det finns en specifik fastighet, ST Rör 1:15, som är Stellans enskilda egendom.

I de officiella handlingarna, som är skrivna både på svenska och engelska, framgår det även att svensk lag ska gälla i händelse av en skilsmässa, enligt Expressen.

LÄS MER:

* Per Gessles äktenskapsförord med Åsa
* Björn Skifs äktenskapsförord med Pernilla