Marko Lehtosalo till sjukhus – efter att han upptäckt knöl

Marko ”Markoolio” Lehtosalo ger ett nytt besked om sin hälsa – därför åkte han raka vägen till akuten.

Marko Lehtosalo, 49, även känd under artistnamnet ”Markoolio”, har sedan slutet av 90-talet varit aktuell som artist och låtskrivare. Med sina komiska låtar och roliga musikvideos vann han folkets hjärtan och blev snabbt rikskänd.

Genom åren har Marko varit lite av en mångsysslare. Han har utöver musiken även varit verksam som radiopratare och programledare för bland annat Talang.

På senare tid har Marko Lehtosalo även bjudit in sin kära mamma Irma in i rampljuset. Tillsammans har de blivit en mycket älskad duo och deras tv-program Marko & Irma har verkligen gjort succé under sina två säsonger. År 2023 vann de dessutom pris på Kristallengalan för ”årets realityprogram”.

På fredagsmorgnarna gör Marko Lehtosalo gänget i Rix Morronzoo sällskap i etern. Tillsammans med programledarna Laila Bagge, 51, och Roger Nordin, 47, samtalar de om allt mellan himmel och jord.

Sökte vård på akuten

I det senaste programmet så berättar Marko om den läskiga upplevelsen som drabbade honom. Han upptäckte nämligen en knöl på halsen.

– Efter en studioinspelning med Bäst i test så brände jag direkt till akuten och då sa läkarna att det var tur att jag kom in för det är inte bra att ha en infektion runt huvudet, nära hjärnan, berättar Markoolio i Rix Morronzoo, enligt Hänt.

Väl på sjukhuset så tömde läkarna knölen under en operation. På måndag ska han in igen för ett återbesök.

– Då fick jag fyra bedövningssprutor och det gjorde skitont så jag låg och höll i britsen jättehårt för det gjorde så ont. Då sa doktorn, som skulle operera mig, ”Marko, vart ska du? Du håller i så hårt i britsen, du ska ingenstans!”, berättar Marko och fortsätter:

– Men så tömde de den i alla fall. Så jag ska titta på den här på måndag igen, jag är rädd för knölar!

Som tur var fick han några lugnande ord från Laila Bagge, som menade att det inte alls behöver vara något farligt.

Hoppas det inte är något allvarligt Marko!

LÄS MER: